Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Ghidul barbatilor pentru a se îmbraca potrivit în funcție de eveniment

Deși în zilele obișnuite poți să te îmbraci cum vrei, când participi la un eveniment lucrurile sunt diferite. Uneori, pe invitații vor f...Deși în zilele obișnuite poți să te îmbraci cum vrei, când participi la un eveniment lucrurile sunt diferite. Uneori, pe invitații vor fi trecute anumite coduri vestimentare, pe care ești obligat să le respecți. Acestea conțin o serie de reguli nescrise și necesită mereu câte o ținută specifică!

 Iată ce să porți în funcție de fiecare eveniment la care trebuie sa participi!

Stilul White tie


White tie este tipul de vestimentație cerut numai pentru ceremonii și reprezintă cel mai formal nivel vestimentar la care poți ajunge.

Acesta conține următoarele elemente:

Fracul: Norma cere ca acesta să fie de culoare neagră! Este realizat la două rânduri de nasturi și nu e menit să se încheie. Reverele sunt îmbrăcate în satin sau în grosgrain! Iar ca lungime, în față trebuie să se termine puțin mai jos de talie și în spate să ajungă sub genunchi.

Pantalonii White Tie: Trebuie să fie din același material și de aceeași culoare ca și fracul, iar cusăturile să fie mascate cu câte o bandă lată. Acești pantaloni nu au manșete și sunt croiți pentru a fi purtați cu bretele.

Vesta Albă: Să fie la unul sau două rânduri de nasturi. Vesta pentru White Tie este scurtă, lungimea acesteia depășind cu puțin vârfurile din față ale fracului.

Cămașa: Pe aceasta o recunoști deoarece are nasturii negrii sau ascunși și o manșetă pentru butoni.

Papionul: Este de tip self-tie, are culoarea albă și deseori are formă de fluture.

Pantofii de gală: Sunt cei de tipul „Pumps” și trebuie purtați cu șosete din mătase neagră, lungi până la genunchi.

Pe lângă aceste elemente, este nevoie de o batistă de buzunar albă! Poți purta și alte accesorii, cum ar fi ceasul de buzunar, eșarfa albă din mătase cu ciucuri, mănuși albe de interior sau o pălărie pentru operă.

Stilul Black Tie


Black Tie este un cod vestimentar destinat evenimentelor de seară, care au loc după ora 18:00!

Acesta conține următoarele elemente:

Smoking: Este un sacou pe care îl recunoști prin faptul că are reverele, buzunarele și butonierele îmbrăcate în mătase neagră! De obicei are închidere la un singur rând de nasturi și este tot de culoare neagră sau bleumarin.

Pantalonii Black Tie: Aceștia au mereu culoarea neagră, iar unele modele conțin vipușcă!

Pantofii: Cei mai recomandați pantofi sunt cei de tip Oxford! Trebuie obligatoriu să fie negri, de culoare lucioasă și să aibă aspectul cât mai simplu! La aceștia se poartă șosete negre lungi.

Cămașa: Este tot cea de ceremonie, cu nasturii negri sau ascunși!

Papionul: Trebuie să fie de tip self-tie, din mătase și să aibă culoarea neagră!

Vesta la ținută nu este obligatorie! Legat de accesorii, poartă tot o batistă de buzunar albă sau pune o floare în locul acesteia și adaugă niște bretele!

Stilul Business


Acesta nu este un cod vestimentar foarte strict! În principiu, se referă la faptul că trebuie să porți costum și cravată! Cel mai bine ar fi să alegi un costum închis la culoare, simplu sau în carouri, deoarece un astfel de model are aspectul mai formal. Totuși, poți purta și costume deschise, în special dacă evenimentul are loc în timpul zilei. Cea mai sigură opțiune o reprezintă costumul bleumarin, alături de cămașa office albă, cravata roșie sau verde și pantofii maro! Iar dacă vrei pantofi negri, poți purta un costum gri închis!

Stilul Business Casual


Acesta e un cod vestimentar flexibil și îți permite ținute mai lejere! Totuși, încă există reguli pe care trebuie să le respecți! Nu purta blugi, teniși sau tricou! Acest stil necesită cămăși elegante pentru bărbați, pantaloni office și pantofi din piele! Încearcă să adaugi la toate acestea un sacou sport sau un blazer! Opțional, poți adăuga și un pulover în V sau o cravată! Pentru a nu da greș, optează pentru o ținută cu aspectul mai înclinat spre partea de business decât spre cea casual.

Stilul Casual


Acest cod vestimentar arată faptul că gazdele evenimentului nu se așteaptă de la tine să te îmbraci elegant. În schimb, își doresc un eveniment relaxat, unde oaspeții să se simtă lejer și să fie ei înșiși! Totuși, nu ar trebui să te îmbraci în aceleași haine pe care le porți zilnic. Depune puțin efort pentru a crea o ținută reușită! Nu ai nevoie de cravată, dar un sacou sport, alături de o cămașă și pantofi ar putea fi o idee bună. Iar dacă vrei să porți blugi, alege un model simplu, de culoare închisă.

Ce să faci când nu este specificat niciun cod vestimentar pe invitație?


Cea mai bună metodă pentru a rezolva această situație este să îi contactezi pe cei care au organizat evenimentul. Întreabă-i la ce fel de ținute se așteaptă de la invitați sau dacă au vreo anumită cerință legată de asta. Deși codurile vestimentare pot părea dificile, urmând sfaturile de mai sus, vei înțelege regulile acestora și vei ști ce să porți pentru a lăsa o impresie plăcută.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS