Laptopurile au reusit in ultimii ani sa cucereasca din ce in ce mai multi oameni asta si pentru ca noile procese de producție au contribuit la proiectarea și fabricarea unor modele compacte și puternice, renunțându-se la carcasele voluminoase și bateriile mari.

Laptopurile nu numai că au devenit foarte puternice, dar au și o autonomie mult mai mare care îi poate permite unui programator să lucreze atunci cand este plecat la drum, dacă e presat de un termen scurt. Un laptop bun contribuie foarte mult la calitatea muncii. Rezultatele sunt obținute mai rapid, iar utilizatorul nu va mai resimți atât de mult oboseala.

In 2019 cei de la ASUS au lansat pe piata mai multe produse dedicate special celor care isi doresc un dispozitiv puternic si fiabil. Producatorul a pus accent pe stocare, memorie RAM, ecran dar si pe tastatura, elemente esentiale pentru un programator.

Laptopul trebuie să răspundă rapid la scrierea, generarea și compilarea de cod. Să nu aibă latențe sesizabile și să nu afecteze fluxul de lucru al programatorului prin blocaje supărătoare. Prin urmare, prezența unui SSD ultra-rapid și suficient de încăpător este obligatorie.

In ceea ce priveste memoria RAM, de regulă pe un laptop puternic se urmărește instalarea unei cantități impresionante de memorie , de peste 16GB, de preferință 24 sau chiar 32GB RAM, fără a se urmări latențele și frecvența de lucru a memorie.

Ecranul contribuie foarte mult la oboseala ochilor. După mai multe ore de stat în fața laptopului apar amețelile și chiar încețoșarea vederii. Un panou bun trebuie să aibă cel puțin o rezoluție FullHD, să fie foarte clar pentru a contura bine codul. Funcția de filtrare a luminii albastre protejează vederea, oferind imagini mai calde.

Desi poate parea un aspect banal, pentru un programator tastatura este un element esential atunci cand doresc sa isi achizitioneze un produs. O tastatură ergonomică, cu un răspuns tactil bun ar trebui să facă parte din acest lanț de componente și funcții care îmbunătățesc activitatea de programare.

Anul acesta, cei de la ASUS au inclus in oferta lor mai multe produse ce pot fi atragoare pentru acei programatori care cauta un dispozitiv portabil puternic si fiabil. Este vorba despre notebook-ul ZenBook Pro Duo UX581, cu ecran OLED NanoEdge 4K HDR dar si un al doilea ecran secundar 4K tactil. Laptopul ROG Zephyrus S GX502 se poate lauda cu puterea de procesare data de cele mai noi procesoare Intel Core i7 si și al plăcilor video NVIDIA GeForce RTX 2070. Nu in ultimul rand Laptopul ROG Strix SCAR III G531 este potrivit pentru orice scenariu de utilizare datorită formatului compact și a puterii extraordinare.

Citeste detalii despre cele trei laptopuri pe www.itmaniatv.com !