Digi Fiberlink 10 G


DIGI (RCS-RDS) lansează de astăzi, în premieră în România, Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică, ce le aduce clienților viteze de până la 10 Gigabiți pe secundă. 

Prin introducerea acestui serviciu inovator pe piața, compania devine primul operator din România care oferă un produs care atinge 10 Gbps și marchează, în acest fel, evoluția către o nouă etapă de dezvoltare.

Serviciul de internet de mare viteză Fiberlink 10 Gbps va fi pus la dispoziția clienților companiei în trei etape. Astfel, în prima etapă, vor beneficia de avantajele acestui produs, clienții care locuiesc în zone din sectorul 1 din București, urmând ca în luna decembrie, serviciul să fie oferit la nivelul întregii capitale. Din 2022, abonamentul Fiberlink 10 G va putea fi contractat în toate reședințele de județ, începând cu: Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara.

Prețul lunar al unui abonament Fiberlink 10 G este 50 lei (TVA inclus), iar pentru serviciul Fiberlink 2.5 G este 45 lei (TVA inclus). Începând de astăzi, clienții existenți, care sunt incluși în prima etapă, pot lansa pre-comenzi/ pot solicita upgrade la pachetul existent direct din contul de client sau pot solicita abonamentul în punctele de prezență DIGI sau telefonic la numărul 031.400.4600.

„România este inclusă, începând de astăzi, în categoria statelor în care funcționează noua generație a serviciilor digitale, datorită tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G. Este o inițiativă curajoasă a companiei noastre, prin care dorim să îmbunătățim semnificativ experiența clienților și, sperăm noi, să facilităm accesul la internetul viitorului. Performanța acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de DIGI în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulțumesc tuturor colegilor noștri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât DIGI să fie primul operator din România care pune la dispoziția clienților săi cele mai bune servicii de comunicații, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele DIGI | RCS & RDS



Cu Fiberlink 10 G, clienții pot experimenta în timp real avantajele internetului viitorului - viteză amplificată pentru mai multe dispozitive conectate simultan la rețeaua wireless, îmbunătățirea experienței lucrului de la distanță și a cursurilor online, conexiune superioară pentru pasionații de gaming și acces instant la un conținut video de foarte mare calitate.

DIGI este operatorul de servicii de telecomunicații cu cea mai extinsă și mai modernă rețea de fibră optică din țară, acoperind, la finalul anului 2020, 7,7 milioane de locuințe, 84% din totalul de gospodarii. Compania este liderul pieței pe segmentul serviciilor de internet fix, cu 59% cotă de piață, la 31 decembrie 2020, conform Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Lansarea noilor oferte vine după ce, în urmă cu doar câteva săptămâni, DIGI lansa prin intermediul filialei sale din Spania, oferta de internet cu conexiuni de 10 Gbps. Recent, operatorul a făcut upgrade gratuit pentru toti clienții săi de la abonamentul de 300 Mbps la 500 Mbps.