Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Orange a finalizat preluarea serviiciilor fixe Telekom România

Orange a finalizat achiziția unui pachet majoritar de 54% ale operatorului fix Telekom Romania Communications (TKR) de la OTE din Grecia. Ce...

orange telekom fix


Orange a finalizat achiziția unui pachet majoritar de 54% ale operatorului fix Telekom Romania Communications (TKR) de la OTE din Grecia. Celălalte 46% din acțiunile operatorului aparțin statului român.

Tranzacția, care a evaluat TKR la 497 milioane EUR, iar acțiunile dobândite de Orange la 296 milioane EUR, va permite Orange, care este deja cel mai mare operator de telefonie mobilă din România, să creeze un operator convergent complet fix și mobil pe piețele de consum, afaceri și TIC. 

Orange remarcă faptul că TKR este al doilea cel mai mare jucător de telecomunicații fixe din România și a avut venituri de 633 milioane de euro în 2020. Angajând propria infrastructură de rețea, Telekom România furnizează servicii de TV cu plată, internet în bandă largă și telefonie fixă pentru aproximativ 5 milioane de clienți, iar rețeaua sa de fibră de aproximativ 90.000 km conectează aproape 3 milioane de gospodării.

Orange România are o nouă subsidiară de servicii fixe

Începând din 30 septembrie, Telekom Romania Communications este parte a grupului Orange, funcționând în continuare ca o companie de sine stătătoare, subsidiară a Orange România. 

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistență, cât și servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă și televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienți ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de rețea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică și ce conectează în jur de 3 milioane de gospodării.

Aproximativ 916.000 de clienți cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în rețeaua Orange. Serviciile mobile pentru acești clienți sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul între cele două rețele mobile se va petrece gradual și toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienți.

Pentru mai multe informații privind magazinele disponibile, modalități de plată a facturilor, numere de contact, dar și alte detalii despre tranzacție, clienții Telekom Romania Communications pot accesa pagina www.HelloFix.ro.

“Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii piețe de telecomunicații din România și sunt extrem de mândră de efortul și realizările tuturor celor implicați în acest proces. Pornim împreună, Orange și Telekom Romania Communications, cu un scop comun, - acela de a fi prima alegere pe piața serviciilor convergente din România. Vom continua să oferim cele mai înalte standarde de calitate clienților și să fim un partener de încredere pentru afaceri și administrația publică. Mai departe, vom lucra la consolidarea unei oferte complete pentru clienții noștri, cu acoperire extinsă de servicii fixe, cele mai bune servicii mobile în rețeaua Orange, inclusiv acoperire 5G în expansiune, un conținut TV mai diversificat și soluții IT&C care să susțină transformarea digitală.” declară Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Pe de altă parte și cei de la Telekom au anunțat finalizarea tranzacției. Hellenic Telecommunications Organization S.A. (“OTE”) anunță că vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) către Orange România s-a finalizat la o valoare finală de 295,6 milioane euro.

OTE estimează distribuirea către acționari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare și răscumpărări adiționale de acțiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este așteptată în cursul anului 2021. 

Dl. Michael Tsamaz, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al OTE, a precizat: “Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia și îmbunătățește viziunea pe termen lung privind creșterea și valoarea pentru acționari. În România, aceasta va sprijini creșterea Telekom Romania Communications și competitivității în piață, în beneficiul clienților și al societății românești. OTE rămâne pe piața din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piață. Doresc să mulțumesc echipei de management și angajaților Telekom Romania pentru toate realizările obținute până acum și le doresc un viitor prosper.” 

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS