nft brancusi

Cu ocazia împlinirii a 146 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, artistul de colaje pop art, Ovidiu Solcan, lansează o serie de 146 lucrări NFT cu portretul lui acestuia. 

Toata colecția este sustinuta de un întreg program de activități și “giveaway-uri” care se întinde pe tot parcursul anului 2022, iar punctul culminant al proiectului il reprezinta realizarea unui mural cu portretul parintelui modernismului, Brancusi.

Motivul care se afla în spatele acestui manifest digital este lipsa de conștientizare și apreciere a artei românești. Iar Brancusi este cu siguranța simbolul acestei ignorante, avand in vedere că Academia România i-a respins oferta de primire în patrimoniul cultural românesc a operelor lui.

Prețurile celor 146 de lucrări cu portretul lui Brâncuși nu sunt cunoscute încă, însă vor fi exprimate în moneda digitală Ethereum.

Artistul Ovidiu Solcan este unul din artiștii români emergenti, a cărui lucrări au fost expuse atat în peisajul artistic autohton, cât și în galerii și expoziții internaționale, fiind totodată o prezentă constanta în licitațiile de artă contemporană.