hackeri ucraina

 „Armata IT” a hackerilor voluntari din Ucraina a anunțat joi un nou set de ținte – inclusiv rețeaua feroviară din Belarus și sistemul de navigație prin satelit din Rusia, GLONASS.

„Trebuie să ne mobilizăm și să ne intensificăm eforturile cât mai mult posibil”, a spus o postare pe canalul Telegram „Armata IT”.

Postarea a enumerat prioritățile principale vizate de grup, inclusiv căile ferate din Belarus, companiile de telecomunicații rusești și GLONASS, care este alternativa Rusiei la rețeaua de navigație prin satelit a Sistemului de poziționare globală (GPS).

Ucraina le-a cerut hackerilor săi din zona underground să ajute la protejarea infrastructurii critice și să efectueze misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor ruse. Kievul a anunțat sâmbătă formarea propriei „armate IT”.

O echipă de hackeri concentrată pe Belarus, care a fost folosită ca punct cheie pentru invazia Ucrainei de către Rusia, numită partizani cibernetici din Belarus, a declarat marți pentru Reuters că au dezactivat sistemele de trafic feroviar de acolo și au atacat rețeaua deoarece a fost folosită pentru a transporta soldații ruși.

Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune specială” despre care spune că nu este menită să ocupe teritorii, ci să distrugă capacitățile militare ale vecinului său din sud și să captureze ceea ce consideră naționaliști periculoși.