rutube

Platforma video rusă Rutube spune că „blogerii celebrii cu milioane de urmăritori se înregistrează în masă”.

Potrivit proprietarului său, Gazprom-Media, noii influenceri care folosesc folosesc acum Rutube, alternativa rusească la Youtube, sunt Maxim Monakhov (IsMamix), Dmitry Krymsky (Dymsky) și Andrey Shirgin (HiMan), care s-au clasat pe lista Forbes ca vloggerii ruși de pe YouTube cu cele mai mari venituri din publicitate. .

Mai mult, psihologul Veronika Stepanova, poeta Anna Egoyan, cântăreața și modelul Vika (Viki Show), ale cărei videoclipuri muzicale, provocări și farse sunt vizionate de milioane de telespectatori, dezvoltă în mod activ canale pe Rutube.

Platforma a anunțat monetizare 100%, bloggerii primind toate veniturile în 40 de zile de la postarea conținutului lor. De asemenea, utilizatorii verificați pot încărca instantaneu conținut, videoclipurile fiind supuse moderarii platforma

YouTube de la Google este una dintre ultimele platforme străine care operează în Rusia după invazia Ucrainei de către aceasta din 24 februarie.

Cu toate acestea, este sub presiune din ce în ce mai mare din partea autorităților și ar putea fi interzisă, la fel cum s-a întâmplat cu Facebook și Instagram, după cum a raportat și publicația IT MANIA.