valoarea bitcoin

Firma de creditare a criptomonedelor Celsius Network va întrerupe retragerile și transferurile între conturi din cauza „condițiilor extreme de piață”, a declarat luni compania, în cel mai recent semn de presiune în industria cripto.

Cea mai mare criptomonedă din lume, Bitcoin, a prelungit scăderile anterioare după anunț, scăzând cu peste 10%, până la un minim al ultimelor 18 luni de 23.750 USD (22.712 EUR). 

În acest an, valoatrea Bitcoin a scăzut cu aproximativ 50%.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu peste 15% la 1.210 USD (1.157 EUR).

„Luăm această acțiune necesară... pentru a stabiliza lichiditatea și operațiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra și proteja activele”, a spus Celsius Network într-o postare pe blog.

„În plus, clienții vor continua să acumuleze recompense în timpul pauzei, în conformitate cu angajamentul nostru față de clienții noștri”

Celsius Network, o platformă de finanțare descentralizată (DeFi) care a strâns 750 de milioane de dolari (716 de milioane de euro) în finanțare la sfârșitul anului trecut, este un jucător important în creditarea cripto.

Oferă produse purtătoare de dobândă clienților care își depun criptomonedele la companie și împrumută criptomonede pentru a câștiga profit.

Până pe 17 mai, compania a procesat împrumuturi în valoare de 8,2 miliarde de dolari (7,8 miliarde de euro) și avea active de 11,8 miliarde de dolari (11,3 miliarde de euro), potrivit site-ului său.

Acesta a declarat în august anul trecut că are active de peste 20 de miliarde de dolari (19,1 miliarde de euro).

În timp ce creditarea cripto a devenit o afacere din ce în ce mai mare, sectorul a intrat sub control de reglementare, în special în SUA.

Valoarea pieței de criptomonede a scăzut luni sub 1 trilion de dolari (956 miliarde de euro) pentru prima dată din ianuarie 2021, potrivit site-ului de date CoinMarketCap, ajungând la 926 de miliarde de dolari (885 de miliarde de euro).

Piețele criptografice au fost sub presiune în ultimele luni, scăzând alături de alte așa-numite active de risc, pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut în întreaga lume.

Scăderile de preț au fost, de asemenea, cauzate și au contribuit la prăbușirea unor proiecte cripto. Cea mai notabilă a fost scăderea stablecoin TerraUSD, care și-a rupt dolarul și s-a prăbușit în valoare luna trecută, zguduind industria cripto.