Nu, nu m-am uitat la bătaia de joc față de suporterii echipei naționale de pe stadionul Giulești, acolo unde România a încasat o înfrângere cu 3-0, în fața celor din Muntenegru.

Ce este ironic este că până și oficialii au început să fie realiști, primul fiind însuși Edi Iordănescu, antrenorul naționalei. La finalul meciului de aseară din București el a declarat:

“Am primit confirmări dure că am fost la pământ din punct de vedere fizic. Îmi pare rău pentru public, îmi cer scuze, este un moment trist pentru toţi. Responsabilitatea este a mea, mi-am asumat-o mereu. Ne chinuim să facem o echipă. Nu ne-am ajutat nici noi, nici şansa. Doar atât am putut. Ne-au lipsit Ianis Hagi, Stanciu, Dennis Man… Nu există prea multe lucruri pozitive, trebuie să analizăm bine şi să vedem ce e de făcut. Este un moment greu de digerat, tot ce contează este viitorul României. Eu voi pune mereu pe primul loc interesul României! E frustrant şi pentru mine… realitatea e că s-au creat adversităţi din trecut, vorbim la rece, nu la cald. România primează!.

În momentul de faţă, cu siguranţă că nu văd bine viitorul echipei naţionale, deoarece concluziile sunt triste. Din păcate a fost şi neşansă pentru că am avut momentele noastre. Şi neşansă a fost şi în seara asta, dar asta nu ne scuză cu nimic. Cred că ar trebui să fim obiectiv şi să tragem nişte concluzii despre joc. Am pierdut toate duelurile, nu a mai putut fi la fel cum am fost cu Finlanda, nu au mai avut intensitate, adversitate, nu am mai câştigat duelurile, nu au mai fost primii la minge, din primele momente am pierdut lupta fizică şi asta a făcut diferenţa.

Eu cred în continuare în această echipă, cred că echipa naţională are marjă de progres, sunt foarte mulţi jucători tineri care vin din spate. Am apelat la o parte dintre ei, mai sunt şi alţii importanţi. Nu va fi uşor indiferent cine va conduce echipa naţională, nu va fi uşor pentru că factorii externi afectează şi până la urmă eu înţeleg şi asta”

Deși tot stadionul a cerut demisia, e greu de înțeles că neputința nu este doar a unui antrenor... poate că cineva trebuia să le ceară socoteală șefilor din fotbalul românesc care au adus în stadiul ăsta fotbalul românesc.

Că jucătorii naționalei s-au făcut din nou de râs, nu ar mai trebui să suprindă pe nimeni. Poate ustura faptul că România a ajuns o țară din lumea a treia ca valoare. 

E trist că de-abia acum, foste nume mari ale fotbalului românesc încep să le ceară demisia de onoare celor care conduc acum Federația Română de fotbal.  

Dacă în tur am fi putut spune că nu meritau victoria, azi am pierdut fără drept de apel. Mai trist e că nu am arătat nimic, nu am avut şut pe poartă. Nouă ne lipseşte atitudinea! Am remarcat o fază în care fundaşul lor central se lupta cu 3 de-ai noştri. La 0-2, remarcam că România era o echipă blazată. Jucătorii aşteptau finalul meciului, parcă voiau deja să meargă în vacanţă. E greu să faci rezultate cu o asemenea atitudine. Părea o echipă formată din jucători pe finalul carierei, care aşteptau finalul meciului, apoi să se retragă din fotbal”, a spus Gică Popescu, la Prima TV.

Incapabili să se ridice la nivelul unei echipe a Muntenegrului care a venit la Bucureşti fără liderii Savic, Marusic şi Jovetic, tricolorii s-au făcut de râs, au fost penalizaţi de public şi au dat senzaţia că au dus naţionala în cel mai jos punct din istoria modernă. În acest timp, Mihai Stoichiţă şi Răzvan Burleanu, artizanii ultimelor decizii din jurul naţionalei, au privit neputincioşi de la tribuna oficială cum Edward Iordănescu nu poate schimba nimic, iar fanii le cer demisia şi îi îndeamnă să ia drumul închisorii.