musk bitcoin

YouTube este criticat pentru că nu a reușit să abordeze o rețea de criminali cibernetici care transmit videoclipuri false cu Elon Musk pentru a înșela spectatorii.

Infractorii deturnează conturi YouTube și folosesc videoclipurile pentru a promova cadouri false de criptomonede.

BBC News a descoperit că zeci de aceste fluxuri au fost urmărite de zeci de mii de oameni timp de patru zile în această lună.

Marți, Elon Musk a spus că YouTube nu abordează „reclamele înșelătoare”. YouTube spune că elimină canalele care sunt raportate.

De multe luni, fluxurile au păcălit mii de oameni să trimită criptomonede criminalilor, crezând că vor primi un premiu de la Musk.

Unul dintre cele mai comune link-uri invită oamenii să-și dubleze banii trimițând Bitcoin sau Ethereum la adresele de portofel digital anunțate.

Istoricul tranzacțiilor din portofel arată că escrocii au câștigat 243.000 USD în puțin peste o săptămână:

  • 23 de transferuri de bitcoin în valoare totală de 7,68923261 de monede în valoare de 234.000 USD
  • 18 transferuri de ethereum în valoare totală de 5.016 monede în valoare de 9.000 USD

Analiștii de la Whale Alert spun că portofelele pentru escroci pe care le urmăresc arată profituri:

  • 98 milioane USD în 2021
  • 30 de milioane de dolari până acum anul acesta

La fiecare câteva zile, hackerii schimbă numele și imaginea a zeci de canale YouTube pentru a le face să arate drept canale oficiale Tesla, producătorul de mașini electrice al cărui director executiv este Musk.

Se crede că aceștia cumpără adrese de e-mail și parole din încălcări anterioare de date online - sau pur și simplu încearcă parole obișnuite cu adrese de e-mail cunoscute.


Escrocii ar putea fi opriți dacă schimburile de criptomonede și-ar bloca portofelele pentru a-i împiedica să-și încaseze monedele furate, a adăugat el.

Marea majoritate a transmisiilor live false arată panelul din iulie al firmei financiare ARK Invest cu Musk și apoi directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru BBC News că ARK „este conștientă de canale YouTube terțe piratate care se prezintă în mod fraudulos drept ARK. Aceste conturi sunt imitatori și nu sunt afiliate în niciun fel la ARK Invest. ARK Invest nu va folosi niciodată YouTube sau alte rețele sociale pentru a solicita bani, inclusiv criptomonede.”