cfr cluj

Fotbalul românesc nu se zbate într-o mediocritate cruntă de ani de zile la nivel de echipă națională ci și la nivel de cluburi. Rezultatele absolut jenante în competițiile europene sunt confirmate în ultimii ani de campioana CFR Cluj care nu reușește să mai treacă nici măcar de tururile preliminare ale unor competiții precum Champions League.

Aseară CFR Cluj s-a făcut de râs în fața echipei din Armenia Pyunik Erevan după ce a pierdut la loviturile de la 11m. 

Atenție urmează detalii cu puternic impact emoțional !

Optimismul în România e la cote inimaginabile în România și nimeni nu se mai ferește să ascundă adevărul. Până și anternorul clujenilor, Dan Petrescu, spunea înainte de deplasarea la Armeni, terminată atunci cu 0-0 următoarele:

Fotbalul românesc e dezastru, în ultimii 5 ani nu a făcut nimeni nimic, în afara CFR-ului. Nici la nivel de echipă națională, nici la nivel de cluburi. Dacă jucăm cu campioana Armeniei, care a bătut România, eu zic că ei sunt favoriți.
Armenia a bătut România, să nu uitați asta! Fotbalul românesc e dezastru. Suntem dezastru în momentul de față. Oricine ne prinde, ne bate! Și la nivel de club, și la nivel de echipă națională. Dar sper în continuare CFR să mențină rezultatele din ultimii ani și să ajungem într-o grupă de cupă europeană. Dacă se ajunge într-o grupă europeană, CFR își face datoria", a spus Dan Petrescu acum 10 zile.

Optimismul lui a fost confirmat aseară la Cluj când CFR a fost învinsă la loviturile de la 11m după ce a terminat la egalitate 2-2 în prelungiri.

CFR merge în turul doi preliminar al Conference League, dar nu mai are nici un rost să discutăm că România e la cel mai jos nivel în ceea ce privește fotbalul.

Ca să citez o vorbă deja celebră: Băieții au jucat bine, dar i-au bătut scîrbili alea.

Să le mulțumim celor de la CFR că nu ne-au făcut de rușine. Au pierdut totuși cu Barcelona Armeniei . Nu știu câte echipe îi puteau scoate pe armeni în meciul de aseară ... poate Real Madrid sau Manchester City . Bravo băieților și lu' nea Dănuț . Mare echipă ! Mare antrenor !

Liga 1 se numește Superliga iar LPF pretinde mai mulți bani pentru drepturile de televizare

Mocirla în care se zbate fotbalul nostru se numește acum Superliga. Este cea mai proastă glumă creată de conducătorii fotbalului românesc care este condusă de Gino Iorgulescu. Nu am înțeles mai exact ce anume credea Iorgulescu că se va întâmpla dacă au spoit gardul cu o denumire pompoasă pentru un astfel de campionat mediocru. Și ca meniul să fie complet LPF are tupeul să pretindă că ar vrea și mai mulți bani pentru drepturi de televizare ?

Contractul actual pentru drepturile de televizare ajunge la 28 de milioane de euro în fiecare sezon. A fost semnat în 2019, când erau 14 echipe în Liga 1, cu două mai puțin ca acum. Actualul contract se va încheia în 2024 și se vehiculează că deținătorul actual al drepturilor de televizare ar fi dispus să plătească mai mulți bani.

Într-un mod onorabil, ca să nu jignească, deținătorul drepturilor de televizare a pus niște condiții ... ce nu pot fi îndeplinite. La ce nivel de fotbal se joacă la noi eu credeam că echipele de fotbal ar trebui să le dea bani televiziunilor pentru a transmite meciurile lor de țurca sau ce or juca ei... nu invers. 

Umblă vorba că de fapt jucătorii lui CFR s-au păstrat pentru a juca în Superligă...