us open

Eurosport transmite începând de azi ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Meciurile de tenis vor fi transmise la tv pe Eurosport 1, Eurosport 2 iar toate meciurile vor fi disponibile în direct și la cerere pe platforma Eurosport Player. 

Peste 250 de ore de tenis live de la New York vor putea fi urmărite în următoarele două săptămâni. 

Ca de obicei, postul a apelat la mai multi experți care vor analiza evoluția de pe terenuri. Distribuția de experți în tenis o va avea pe de patru ori campion de Grand Slam, Kim Clijsters, care se va alătura echipei sale la New York.

Acesteia i se va alătura Barbara Schett, care va prezenta acoperirea turneului de la Flushing Meadows, în timp ce legendeletenisului Mats Wilander, Alex Corretja și John McEnroe vor fi de asemenea la fața locului pentru a-și oferi propria lor expertizăpentru milioane de fani de tenis care urmăresc acțiunea din toată Europa.

Justine Henin, de șapte ori câștigătoare de Grand Slam – inclusiv două titluri la US Open în 2003 și 2007 – va face parte din acoperirea Eurosport în Franța, în timp ce finalista la US Open 2015, Roberta Vinci, va lucra pentru post în Italia pe tot parcursul turneului. Mischa Zverev – fratele actualului numărul doi mondial – va contribui la acoperirea competiției la nivel internațional, iar în Germania, Jonas Bjorkman, semifinalist la US Open în 1997, va face parte din prezentarea canalului în Suedia.

Warner Bros. Discovery Sports, compania mamă care deține Eurosport, a transmis pentru prima dată US Open sub marca Eurosport în 1989. Posturile Eurosport vor transmite  250 de ore de acoperire live cu fiecare meci și fiecare punct disponibil live și la cerere prin Eurosport Player sau Discovery+, Eurosport și Eurosport App în toată Europa. 

WBDS va valorifica întreaga rețea, cu o acoperire în direct a semifinalelor și finalelor masculine și feminine pe canalele sale gratuite din Danemarca (prin 6'eren), Suedia (prin Kanal 9) , Norvegia (prin Max) și Finlanda (prin TV5).

Acțiunea live din cel de-al patrulea și ultimul Grand Slam al anului va fi completată de o acoperire cuprinzătoare a turneului pe platformele digitale WBDS. Eurosport.com va oferi cele mai recente știri, reacția experților și bloguri live de la Flushing Meadows, asigurându-se că fiecare unghi este acoperit în timpul celor două săptămâni de dramă captivantă, care ar putea marca sfârșitul carierei legendarei Serena Williams, cu numărul unu mondial Daniil Medvedev și tenismena Emma Raducanu care caută să-și apere titlurile de simplu pe care le-a câștigat memorabil acum 12 luni.

Simona Halep este printre favoritele la titlu în competiția feminină de simplu. Românca va căuta să-și îmbunătățească cel mai bun rezultat de la New York, cel din 2015, când a ajuns în semifinale. Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Jaqueline Cristian și Elena-Gabriela Ruse vor juca în turneul principal.

Pe tabloul masculin, Rafael Nadal va căuta să câștige al 23-lea său titlu de Grand Slam, în timp ce jucători precum Nick Kyrgios, Carlos Alcaraz sau Stefanos Tsitsipas sunt așteptați să se implice în fazele finale.

O nouă ediție a Ruud Talk le va oferi fanilor o perspectivă asupra mentalității finalistului Roland-Garros din 2022, Casper Ruud, în timp ce noile episoade din Players’ Voice – o primă rubrică scrisă de cei mai mari jucători din lume – îl vor prezenta pe Daniil Medvedev. De asemenea, Kim Clijsters se va uita înapoi la unele dintre cele mai importante momente ale carierei sale și va anticipa viitorul US Open într-un episod nou-nouț din Legends’ Voice.

Un nou format lansat pentru US Open va educa spectatorii despre priveliștile și sunetele unuia dintre cele mai diverse orașe din lume prin ochii producțiilor emblematice Warner Bros., în timp ce jucătorii vor avea șansa de a prezenta o altă latură a personalității lor în  A Grand (Slam) Appetite, dezvăluind alimentele preferate și obiceiurile culinare neobișnuite.

Scott Young, SVP Content and Production la Warner Bros. Discovery Sports Europe, a declarat: 

„US Open este unul dintre cele mai importante momente ale calendarului în care sportul se întâlnește cu divertismentul într-unul dintre cele mai incredibile orașe din lume. Scopul nostru este să transmitem acel spectacol fanilor din Europa, surprinzând nu numai acțiunea de pe teren, ci și poveștile din afara terenului.

La douăsprezece luni de la unul dintre cele mai memorabile turnee de Grand Slam din memoria vie, grupul nostru divers de experți din New York, împreună cu o serie de formate scurte și lungi distractive și informative, vor surprinde atmosfera unică care este US Open pentru spectatorii care vizionează în direct și la cerere prin platformele Warner Bros. Discovery Sports.”

Date cheie – US Open:

Luni, 29 august – Startul tablourilor principale

Duminică, 4 septembrie – Încep optimile de finală

Marți, 6 septembrie – Încep sferturile de finală

Joi, 8 septembrie – Semifinalele feminine

Vineri, 9 septembrie – Semifinalele masculine

Sâmbătă, 10 septembrie – Finala feminină

Duminică, 11 septembrie – Finala masculină