andrew tate

Youtube, platforma video deținută de Google, a luat măsuri în urma deciziei lui Meta de a interzice fostului kickboxer Andrew Tate să mai aibă cont pe Facebook și Instagram.

Fostul kickboxer a devenit faimos în 2016, când a fost eliminat din serialul TV Big Brother din cauza unui videoclip care părea să-l înfățișeze atacând o femeie.

El a continuat să câștige notorietate online - Twitter i-a interzis accesul pentru că a spus că femeile ar trebui să "și poarte responsabilitatea" dacă sunt agresate sexual.

La momentul înlăturării sale din Big Brother, în 2016, Tate a spus că videoclipul controversat a fost editat, numindu-l „o minciună totală care încearcă să îl facă să arate rău”.

Google, care deține YouTube, a declarat pentru BBC: „Am desființat canalele asociate cu Andrew Tate pentru mai multe încălcări ale Regulilor comunității și ale Termenilor și condițiilor noastre, inclusiv ale politicii noastre privind discursul instigator la ură.

„Dacă un canal este închis, persoana care a încărcat nu poate folosi, deține sau crea alte canale YouTube.”

Canalele de YouTube ale lui Tate au avut peste un milion de urmăritori între ele.

TikTok a interzis, de asemenea, un cont care îi aparține acestuia, ca parte a unei investigații în curs de desfășurare pentru eliminarea conținutului care încalcă politicile sale.

Un purtător de cuvânt TikTok a declarat pentru BBC: „Misoginia este o ideologie plină de ură care nu este tolerată pe TikTok. Am eliminat videoclipurile și conturile care încalcă politica noastră și salutăm vestea că și alte platforme iau măsuri împotriva acestui individ”.

Pe Instagram, Tate avea 4,7 milioane de urmăritori în momentul în care contul său a fost eliminat. Acest număr a crescut rapid de la aproximativ un milion de urmăritori în iunie.

Meta a spus că a eliminat conturile starului kickboxing-ului de pe platformele sale pentru încălcarea politicilor sale privind organizațiile și persoanele periculoase, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Videoclipurile lui Andrew Tate - care promovează misoginia și vizează femeile - au devenit proeminente în această vară, mulți adolescenți comentând cât de mult apare el pe fluxurile lor de socializare.

Conținutul său a stârnit îngrijorări cu privire la efectul în lumea reală pe care l-ar putea avea, în special asupra utilizatorilor mai tineri expuși la acesta în timpul vacanțelor școlare, când au timp la dispoziție.

Accentul s-a concentrat în primul rând pe TikTok, unde utilizatorii spun că au primit cu ușurință videoclipurile lui - declanșând un nou val de videoclipuri care comentează și critică conținutul lui Tate.

YouTube s-a trezit, de asemenea, sub presiune, deoarece acolo a strâns milioane de vizualizări.

Tate a atras critici online pentru comentariile sale, în special din partea grupului de advocacy din Marea Britanie Hope Not Hate, care a salutat interzicerea lui pe platformele Meta săptămâna trecută.

Joe Mulhall, directorul de cercetare al grupului, a declarat că Tate „reprezintă o amenințare reală pentru tinerii bărbați, radicalizându-i către extremism, misoginie, rasism și homofobie”.

El a adăugat: „Am furnizat dovezi semnificative principalelor platforme de social media, inclusiv Meta, despre activitatea sa și de ce trebuie eliminat”.

Videoclipurile despre Andrew Tate s-au dovedit populare pe platformele de social media, în special pe TikTok, unde videoclipurile care folosesc hashtag-ul #AndrewTate au fost vizionate de peste 12,7 miliarde de ori.

Dar acest număr reprezintă nu doar videoclipuri cu Tate și susținătorii săi, ci include și videoclipuri realizate de oameni care îl critică pe influencer.  Pe YouTube, unele dintre cele mai populare videoclipuri ale sale au avut milioane de vizualizări.

Într-un videoclip, în timpul căruia a fost intervievat de un alt YouTuber, el a spus că este „absolut un misogin”, adăugând: „Sunt realist și când ești realist ești sexist. Nu ai cum să fii înrădăcinat. în realitate și să nu fii sexist”.

Mai târziu, în același videoclip, el a numit femeile „intrinsec leneșe” și a spus că „nu există o femeie independentă”.

Într-un alt videoclip, Tate a spus: „Dacă am responsabilitatea asupra ei, atunci trebuie să am un anumit grad de autoritate”.

El a adăugat: „Nu poți fi responsabil pentru un câine dacă nu te ascultă”.