Black Panther: Wakanda Forever

Teaser trailerul pentru „Black Panther: Wakanda Forever” a obținut 172 milioane de vizualizări în primele 24 de ore de la lansare, devenind unul dintre cele mai importante și vizionate trailere ale unui film cu supereroi din Universul Cinematografic Marvel.

Înainte ca trailerul să fie prezentat publicului în Sala H de la Comic Con San Diego, regizorul Ryan Coogler și câțiva membri din distribuția filmului au urcat pe scena evenimentului pentru a prezenta filmul și a discuta despre moștenirea regretatului Chadwick Boseman, personajul principal al primului film din serie, „Black Panther”, lansat în 2018. „Va fi greu să continuăm fără el, dar vom încerca” a spus Coogler publicului.

Produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures , acesta se dorește a fi continuarea filmului Black Panther (2018) și al 30-lea film din Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmul este regizat de Ryan Coogler , care a scris scenariul împreună cu Joe Robert Cole , și îi are în distribuție pe Letitia Wright , Lupita Nyong'o , Danai Gurira , Winston Duke, Florence Kasumba , Dominique Thorne , Michaela Coel , Tenoch Huerta , Martin Freeman și Angela Bassett . În film, liderii regatului Wakanda luptă pentru a-și proteja națiunea în urma morții regelui T'Challa .

Ideile pentru o continuare au început după lansarea lui Black Panther în februarie 2018. Coogler a negociat să revină ca regizor în următoarele luni, iar Marvel Studios a confirmat oficial dezvoltarea sequelului la jumătatea anului 2019. 

Planurile pentru film s-au schimbat în august 2020, când starul Black Panther , Chadwick Boseman , a murit de cancer de colon , Marvel alegând să nu-și reformeze rolul lui T'Challa . Alți membri principali ai distribuției din primul film au fost confirmați să revină până în noiembrie, iar titlul a fost anunțat în mai 2021. Producția a avut loc inițial de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lui noiembrie 2021, în Atlanta și Brunswick, Georgia , precum și în jurul Massachusetts, înainte de o pauză pentru a-i permite lui Wright să se recupereze după o accidentare suferită în timpul filmărilor. Producția a fost reluată la jumătatea lunii ianuarie 2022 și s-a încheiat la sfârșitul lunii martie în Puerto Rico .

Black Panther: Wakanda Forever este programat să fie lansat în Statele Unite pe 11 noiembrie 2022, ca film final din Faza Patru a MCU.