site adevarul

Site-ul ziarului Adevărul a suferit o modificare majoră ca urmare a implementării unui nou design grafic, după aproape 10 ani.

Schimbarea are loc ca urmare a schimbării platformei in sine, grupul Adevărul folosind serviciile platfomei de cloud CMS Reperio. De fapt, toate site-urile din grup, adică și cel al publicației Click, și versiunile extra (Click pentru femei etc), Okmagazine, Historia au trecut la noua platformă si au fost relansate cu un nou design.

Noul site adevărul păstrează în linii mari identitatea vizuală (culorile și fonturile folosite) insă așezarea în pagină a fost regândită. Au fost elminate cele 3 coloane de continut afisate la accesarea unui articol. 

Fiecare categorie a site-ului prezintă articolele din sectiune pe catre trei coloane impartite in mod egal.

Prima pagina este cea care a suferit multe modificari. Site-ul are o prima pagina organizata pe sectiuni, Pagina incepe cu o sectiune mare de deschidere, ce cuprinde 5 articole, cele mai imporante subiecte ale zilei. 

Există, de asemenea sectiunea, Hot Topics, despre temele momentului: in momentul de față aceasta sectiune face referire la cele mai importante ştiri despre războiul din Ucraina.

Urmăatoarea sectiune este rezervată pentru știrile zilei şi de ultima oră. 

Adevărul păstrează secțiunea știri locale, iar pe prima pagină și în secțiunea dedicată se găsește o hartă cu orașele acoperite de corespondenții locali ai ziarului.


Materialele de pe Blogurile Adevărul sunt acum grupate ca Opinii în dreptul secţiunilor despre care scriu semnatarii articolelor. 

De asemenea, meniul site-ului este sticky, adică lipit de partea de sus a ecranului. Pe desktop scoate în evidență sectiunile Stiri interne, Stiri locale, Stiri Externe, Politică, Sport, Economie, Stil de Viata, Opinii, Showbiz si Cele mai citite. Toate categoriile si alte informatii sunt grupate intr-un meniu derulant. Pe mobil toate sectiunile sunt afisate in meniul derulant. 

Ca orice alt site important de știri, și site-ul ziarului Adevarul este supus unor schimbari viitoare in functie de feedback-ul primit de la cititori, după cum declară redactorul sef Dan Marinescu.