jeep electric

Jeep va începe să vândă două SUV-uri complet electrice în America de Nord și încă unul în Europa în următorii doi ani.

Noile vehicule electrice, primele ale mărcii Jeep, fac parte din planurile mărcii Stellantis de a converti jumătate din vânzările sale din SUA și toate vânzările sale europene în vehicule electrice cu baterie până în 2030. 

Aceste modele sunt primele pentru brand, iar directorii promit că vor va fi pe deplin capabile să călătorească off-road.

Noile vehicule includ modelul Jeep Recon, un SUV mijlociu cu tracțiune integrală, aproximativ de dimensiunea Jeep Wrangler și rivalul Ford Bronco Sport, alimentat cu benzină. Acesta va fi produs într-o fabrică din America de Nord începând cu 2024. Nu au fost publicate game, cifre de performanță sau prețuri.

De asemenea, Jeep va începe să producă un SUV de lux de dimensiuni medii Wagoneer S, complet electric, în 2024, care poate merge și off-road. Extensia electrică a sub-brandului Wagoneer este de așteptat să parcurgă 650 de kilometri cu o singură încărcare, să aibă 600 de cai putere și să poată ajunge de la zero la 100 de kilometri pe oră în aproximativ 3,5 secunde. .

Wagoneer S va fi construit în America de Nord, într-o fabrică care nu a fost încă dezvăluită. Nici la acest SUV nu au fost lansate prețuri.

Anul viitor, în Europa va fi disponibil SUV-ul compact Jeep Avenger, primul vehicul complet electric al mărcii. Jeep spune că micul Avenger, cu o autonomie de 400 de kilometri per încărcare, nu va veni în SUA. Este mai potrivit pentru Europa, unde există o piață puternică pentru vehicule mai mici, au spus directorii.

Avenger va fi dezvăluit oficial pe 17 octombrie la Salonul Auto de la Paris. Va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor.

De asemenea, Jeep intenționează să introducă patru SUV-uri electrice în America de Nord și Europa până la sfârșitul anului 2025, au spus directorii.

Recon, însă, nu va înlocui SUV-ul mic Jeep Wrangler, a declarat Christian Meunier, CEO-ul mărcii. „Wrangler-ul este legenda”, a spus el, fără să spună că ar exista un Wrangler electric.

Jeep, a spus el, este pe cale să devină marca principală de SUV-uri cu emisii zero din întreaga lume. Compania are un plan de a vinde SUV-urile în China, au spus directorii.