Tranzacție pe piața telecom: achiziția Ines anchetată de consiliul Concurenței

Bogdan Chirea
0
ines

Consiliul Concurenței din România a anunțat că va investiga propunerea de preluare a Grupului Ines de către Cloudsys Telecom.

Într-un comunicat, acesta a spus că va evalua tranzacția, care este contra unei taxe nedezvăluite, în conformitate cu prevederile Legii concurenței din 1996 și va invita toate părțile interesate să depună obiecții până pe 17 octombrie.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Cloudsys Telecom S.R.L. intenționează să achiziționeze Ines Group S.R.L. 
Cloudsys Telecom SRL furnizează în România servicii de comunicații electronice, fiind autorizată să furnizeze rețele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată, servicii de telefonie destinate publicului, servicii de linii închiriate, servicii de transmisiuni de date și servicii de acces la internet.
Ines Group SRL furnizează în România servicii de comunicații electronice, fiind autorizată să furnizeze rețele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată și servicii de telefonie destinate publicului, servicii de linii închiriate, servicii de transmisiuni de date și servicii de acces la internet, servicii de retransmisie a serviciilor de programe media audiovizuale liniare către utilizatorii finali și alte servicii de comunicații electronice. 
În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Ines este una dintre cele mai mari companii independente de telecomunicații din București și unul dintre primii ISP-uri din România. Din 1996 oferă clienților o gamă largă de servicii, inclusiv IPTV, acces la internet și telefonie.

În mod semnificativ, Ines a lansat primul serviciu IPTV în București și unul dintre primele din Europa, în 2006 folosind FTTH.

În prezent are o prezență în Ilfov și capitala, București, iar rapoartele locale indică că este deținută de antreprenorul Silviu Dorinel Sabau.

Între timp, Cloudsys Telecom a fost înființată în 2001 și este deținută de Enjoy Smart Solutions.

Cloudsys se numea inițial Idilis și era controlata de omul de afaceri Alexandru Ghiță, fratele mai celebrului Sebastian Ghiță. În anul 2019, compania a fost cumpărată de o firmă de software, Enjoy Smart Solutions. Aceasta era, la rândul ei controlată de Ecoprod Parc Industrial SRL Ploiești,  deținută de Alexandru-Ioan Gradea – 99% și Mobil Net Systems – 1%, potrivit Profit.ro.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)