tagliatelle cu pui

Ați sesizat cu toții că marea majoritate a site-urilor de gătit au niște povești lungi despre o rețetă anume că își trece foamea până găsești modul de preparare ? Nu, nu o să mă lungesc prea mult cu povestitul aici despre cum am învățat eu să fac rețeta de tagliatelle cu pui. 

Îmi aduc aminte doar că am văzut ceva similar pe Instagram și am zis că pot încerca și eu ceva similar.

Nu am făcut rețeta exact ca ce era postat pe Instagram însă pentru ce o să vedeți în clipul de mai jos o să aveți nevoie de:

- 400 gr de tagliatelle

- 1/2 piept de pui sau 3 bucăți de pulpe de pui dezosate (după cum preferați sau câtă carne vreți să mâncați). Eu am mai găsit prin frigider și niște șuncă presată din piept de pui .

- 1/2 ardei roșu

- 1 ceapă medie

- 2 ciuperci

- 2-3 căței de usturoi

- condimente după gust (sare, piper și ce alte ierburi preferați voi)

- cașcaval ras

- 1 ou

- 1-2 linguri de smântână (poate fi și de gătit)

Pastele se pun la fiert și se lasă acolo conform timpului indicat pe pungă. Între timp puneți la călit legumele și pieptul de pui.  După ce se călesc luați puțină apă din oala în care au fost pastele și le puneți în tigaia în care ați călit legumele și carnea. Cantitatea de apă diferă în funcție de cantitatea de paste și dacă vreți să aveți mai mult sos sau nu. Eu am pus pe 1-3 polonice de apă. Lăsați să scadă apa și apoi puteți începe să transferați pastele în tigaie. 

După ce le-ați încorporat, puteți pune smântâna, oul, cașcavalul ras, sare, piper sau alte condimente care vă plac. Pastele vor mai avea nevoie doar de puțin timp pentru a încorpora toate aceste îngrediente.

De regulă, este recomandat să le serviți calde.