twitter

Twitter Inc își revizuiește politicile privind interzicerea permanentă a utilizatorilor, aducând posibil moderarea conținutului în conformitate cu viziunea lui Elon Musk pentru platforma de socializare, a raportat miercuri Financial Times citat de Reuters.

Twitter a cercetat dacă există și alte instrumente de moderare a conținutului care ar putea înlocui o interdicție, cea mai dură pedeapsă pentru încălcarea regulilor, a spus ziarul, citând mai multe persoane familiarizate cu situația.

În luna mai, la scurt timp după ce a încheiat o afacere de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, Musk a promis schimbări în practicile de moderare a conținutului platformei de socializare.

Musk, care se autointitulează un absolutist al libertății de exprimare, a spus, de asemenea, că va anula interdicția Twitter împotriva fostului președinte al SUA Donald Trump.

Cu toate acestea, raportul FT a spus că este puțin probabil ca orice schimbare de politică să prevadă calea pentru revenirea lui Trump pe platformă, deoarece Twitter nu are în vedere anularea interdicțiilor emise pentru încălcarea politicii sale împotriva incitarii la violență.

Angajații se uită la domenii în care consideră că Twitter ar putea fi interzis utilizatorilor pentru infracțiuni mai mici, cum ar fi partajarea de informații înșelătoare, a adăugat raportul.

„Principiile noastre de bază – alegerea și controlul, transparența, legitimitatea și corectitudinea – ne ghidează munca de ani de zile și, pe măsură ce conversația publică continuă să evolueze, abordarea noastră va continua”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Twitter a restricționat contul lui Kanye West în weekend, spunând că a eliminat postările rapperului pe care utilizatorii online le-au condamnat ca fiind antisemite.