amazon sparrow

Amazon a prezentat joi un nou robot care ar putea într-o zi să ajute lucrătorii din depozit cu unele dintre aspectele mai plictisitoare ale jobului.

Compania a dezvăluit „Sparrow”, un braț robotic care poate smulge milioane de articole de diferite forme și dimensiuni, pe scena conferinței Delivering the Future de lângă Boston, unde a prezentat noi tehnologii de robotică, transport și livrare.

Amazon spune că Sparrow folosește viziunea computerizată și inteligența artificială pentru a muta produsele înainte de a fi ambalate. Un videoclip cu Sparrow arată brațul robot care ridică un joc de societate, o sticlă de vitamine și un set de foi - toate tipurile de articole care ar putea curge printr-unul dintre depozitele companiei - și le plasează cu dibăcie în lăzi.

Ventuzele atașate la suprafața robotului îi permit acestuia să apuce ferm obiectele. Iterațiile anterioare ale brațelor robotizate au reușit să ridice cutii, care sunt în general uniforme în formă, dar pot varia în dimensiune. Dar Sparrow este capabil să manipuleze articole cu curbură și dimensiuni diferite, a declarat Jason Messinger, director tehnic principal de produs pentru manipularea robotică la Amazon Robotics, într-o demonstrație.

„Acest lucru nu înseamnă doar preluarea acelorași lucruri și mutarea lor cu mare precizie, ceea ce am văzut la roboții anteriori”, a spus Messinger.

Brațul robotizat poate identifica aproximativ 65% din inventarul de produse Amazon, a spus compania.

În timp ce introducerea roboților în depozit ridică adesea semne de întrebare cu privire la înlocuirea locurilor de muncă umane, Amazon spune că Sparrow va „prelua sarcini repetitive”, eliberând angajații si permitand acestora să se concentreze asupra altor lucruri.

Compania a mai spus că tehnologia poate îmbunătăți siguranța la locul de muncă, deși această perspectivă a fost dezbătută. O investigație realizată de Reveal de la Centrul de Raportare Investigativă a constatat că depozitele companiei cu roboți au rate mai mari de accidentare decât unitățile fără automatizare.

Amazon și-a adăugat în mod constant flota de roboți de depozit de când a achiziționat Kiva Systems pentru 775 de milioane de dolari în urmă cu un deceniu. Kiva a evoluat în Amazon Robotics, incubatorul intern al companiei de sisteme robotizate de realizare.