twitter

Încep să apară vulnerabilități pe Twitter, pe măsură ce utilizatorii au început să posteze filme întregi pe platformă, multe dintre ele încă urmând să fie eliminate. Un semn că politica de încălcare a drepturilor de autor a gigantului rețelelor sociale nu este aplicată în mod corespunzător.

Un utilizator de Twitter a devenit viral în acest weekend după ce a postat integral The Fast and the Furious: Tokyo Drift în bucăți de 2 minute, însumând peste 50 de tweet-uri. După cum a raportat Forbes, contul a fost suspendat. Alți utilizatori au postat filmul Hackers din 1995 și filmul Avatar din 2009, ambele fiind de asemenea eliminate.

În timp ce șirul de discuții despre filme mai notabile au devenit virale, ducând la eliminarea lor, unele filme precum Need for Speed și filmul japonez cu supereroi Kamen Rider Heisei Generations Forever sunt încă disponibile pentru vizionare pe Twitter, la momentul scrierii acestui articol. Chiar și emisiuni TV sunt postate, cum ar un episod din Spongebob Squarepants care a fost distribuit.

„Twitter va răspunde la rapoartele de presupusă încălcare a drepturilor de autor, cum ar fi acuzațiile privind utilizarea neautorizată a unei imagini protejate prin drepturi de autor ca fotografie de profil sau antet, acuzațiile privind utilizarea neautorizată a unui videoclip sau a unei imagini protejate prin drepturi de autor încărcate prin serviciile noastre de găzduire media sau tweet-uri care conțin link-uri către materiale care se presupune că încalcă drepturile”, se spune pe site-ul său.

Nu ar trebui să fie surprinzător să știm că partajarea de filme complete este, de fapt, o încălcare a politicii de copyright a Twitter. Cu toate acestea, având în vedere evenimentele recente din cadrul companiei, se pare că platforma funcționează cu o echipă subțiată enorm în acest moment. Una dintre ideile lui Musk după preluarea rețelei sociale a fost să introducă videoclipuri lungi, de peste 40 de minute, pentru abonații Twitter Blue, dar asta ar putea fi pus în spate pentru moment dacă sistemul automatizat de aplicare a drepturilor de autor al site-ului nu poate fi remediat.

Ca o altă durere de cap în numărul tot mai mare de probleme pentru Twitter, sistemul de drepturi de autor stricat deschide site-ul către și mai multe potențiale acțiuni legale. Twitter se confruntă în prezent cu mai multe procese colective, împreună cu potențiale acțiuni legale din partea FTC. Pe partea bună, utilizatorii se pot bucura de câteva episoade din Star Trek: The Next Generation înainte ca Twitter să se trezească și să le șteargă.