Avatar: The Way of Water

După doar cinci zile de lansare în cinematografele internaționale, filmul regizorului James Cameron Avatar: The Way of Water a depășit pragul de 500 de milioane de dolari la box office-ul global. 

În pregătire de peste un deceniu, filmul a fost lansat în peste 50 de teritorii din întreaga lume săptămâna trecută.

Cu 168 de milioane de dolari la nivelul SUA și alte 346 de milioane de dolari de pe piețele de peste mări, The Way of Water a încasat 515 milioane de dolari la nivel mondial. Proiecțiile timpurii sugerează că filmul va fi martor la o scădere în intervalul de 47% până la 50% în cel de-al doilea weekend, ceea ce s-ar traduce într-un weekend de 67 de milioane de dolari până la 80 de milioane de dolari la box office-ul național din SUA. Acest lucru va ridica totalul intern al filmului în apropiere de 250 de milioane de dolari. 

Încasările globale de 500 de milioane de dolari îl plasează pe locul nouă pe lista filmelor cu cele mai mari încasări ale anului. Până acum, doar Top Gun: Maverick și Jurassic World Dominion au reușit să depășească râvnitul prag de 1 miliard de dolari la box office-ul global în acest an.

Avatar Calea apei este de așteptat să încasări puternice în timpul sărbătorilor, fără îndoială, ajutată de o lipsă completă de concurență și de recenzii în mare măsură pozitive. În ceea ce ar trebui văzut ca un semn masiv de încurajator, filmul a crescut de fapt cu 18% de luni până marți la box office-ul intern. The Way of Water a primit un A CinemaScore solid de la publicul spectator în ziua deschiderii, ceea ce este de bun augur pentru performanța sa pe termen lung, deși durata de rulare de peste trei ore a atras îngrijorarea - cu cât filmul este mai lung, cu atât mai puține cinematografe sunt capabile să efectueze proiecții mai multe într-o zi.