prima news

Clever Media, grupul ce deține mai multe posturi de televiziune, a solicitat și obținut acordul CNA pentru modificarea licențelor de emisie ale propriilor posturi de televiziune. Ca urmare a acestui acord, posturile Prima News și Prima Comedy au intrat în grila de programe a Digi TV.

Canalele nu au fost însă noi adăugări în grilă ci au înlocuit Profit News TV și Cinema Est. Cele două posturi au dispărut pentru moment din grila RCS-RDS (Digi).

Pe lista CNA au fost depuse cererile:

  • S.C. DIPLOMATIC DIGITAL SRL București – modificare denumire, siglă, zonă de difuzare și format de principiu pentru CinemaEst/CinemaEst HD din București și solicitare prelungire termen intrare în emisie pentru serviciul de programe CinemaAsia din București
  •  S.C. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL Cluj-Napoca - modificare denumire, siglă, și zonă de difuzare pentru Prima News/Prima News HD din București și modificare denumire, siglă, zonă de difuzare și format de principiu pentru Prima Comedy/Prima Comedy HD din București
  • S.C. CLEVER MEDIA NETWORK SRL Cluj-Napoca - modificare denumire, siglă, și zonă de difuzare pentru Profit News/ Profit News HD din București
NUME NOI LA PRIMA NEWS

Jurnalistul Ionuț Cristache este, de acum, parte a echipei Prima TV. El se alătură Prima News, televiziune de ştiri recent lansată de grupul Clever, unde va realiza emisiunea La Final, după cum a anunţat el la Focus 18.  Emisiunea La final va debuta pe 15 ianuarie şi va fi difuzată în fiecare duminică, pe intervalul 19.00 - 22.00, după Focus 18.

Radu Banciu revine la emisiunea de revistă a presei la care a renunțat când a plecat de la B1TV. Banciu va avea o emisiune de luni - vineri de la ora 22 la Prima News.



Prima Comedy

Postul a înlocuit transmisia in SD a postului de televiziune Cinema EST. Pentru moment, programul emite filme românești și producții precum Trăzniții sau Mondenii de la Prima TV.

Profit News era preluat și de Vodafone și Orange. Vodafone a fost primul operator care a preluat Prima News în versiunea SD.

Modificarile licențelor au fost făcute, cel mai probabil, pentru ca noile posturi să intre in grilele de programe ale operatorilor de cablu de la noi. 

Nu se știe momentan daca Profit News și Cinema EST vor reveni în grilele operatorilor de cablu. Postul cu profil de business era asociat Bloomberg iar Clever a investit resurse în ultima perioada pentru îmbunătățirea transmisiei, a studio-urilor dar și pentru conținut. 

Din nefericire calitatea transmisiei și conținutul transmis de Prima News pare destul de șters. Nu exista concordanță între grafica postului și programele preluate de la Prima TV. Emisiunile in reluare nu sunt marcate că atare, scroll-ul de știri este afișat peste grafica de la programele preluate.

Profit News in varianta SD este transmis online pe pagina de internet și, din păcate, suferă acum din cauza schimbărilor legate de licență și transmisiune.