foxconn

Cea mai mare fabrică de iPhone din lume aproape că își reia operațiunile la capacitatea sa maximă după săptămâni de producție limitată care a lovit lanțul de aprovizionare al Apple, forțând-o să întâmpine posibile dificultăți în a satisface cererea pentru iPhone 14 și iPhone 14 Pro în timpul sărbătorilor.

După cum a raportat Bloomberg, Foxconn, cel mai mare furnizor al Apple, se află la 90% din capacitatea sa de vârf la fabrica sa principală din orașul chinez Zhengzhou, potrivit reprezentanților companiei. Fabrica operează în prezent cu 200.000 de angajați, potrivit directorului executiv Foxconn Vic Wang.

În ultimele câteva luni, întreruperile lanțului de aprovizionare cauzate de restricțiile în curs au făcut ca producția iPhone 14‌ și ‌iPhone 14 Pro‌ să fie afectată critic, acesta din urmă fiind cel mai afectat. În perioada de vârf a perturbărilor, Apple a publicat un comunicat de presă în noiembrie în care spunea că producția iPhone 14 Pro funcționează la „capacitate redusă”. La acea vreme, ‌iPhone 14 Pro‌ era estimat să fie livrat în câteva săptămâni, chiar și până la o lună.

Aprovizionarea cu ‌iPhone 14 Pro‌ a început să se îmbunătățească, timpii de așteptare pe magazinul online Apple din Statele Unite arătând doar una sau două săptămâni pentru majoritatea configurațiilor.