etno tv

Devenit post de televiziune generalist, postul de muzica populară ETNO TV este în pericol de a fi închis.

Situația este una extrem de dramatică pentru televiziunea înființată de Silviu Prigoană în 2021 drept prima televiziune de folclor din România.

Anul trecut televiziunea a încercat fără succes să devină post generalist. Deși CNA a acordat licența de emisie și au fost făcute modificări în grila de programe și la studio-uri, audiențele postului au dezamăgit.

Tot anul trecut ETNO TV a fost vândut parțial către Planning Media, firmă deţinută de Felix Rache şi de soţia lui, Constantin Janina-Nectara. În plus, cealaltă jumătate este împărţită între Honorius Prigoană, care deține 40% din firmă şi Rareş Gărduş cu 10% din acțiuni.

Evenimentul Zilei scrie că la doar câteva luni de la transformarea în post generalist de știri, Etno TV, cunoscut mai mult pentru emisiunile de folclor, a rămas fără angajați, foarte mulți dintre aceștia demisionând. Chiar și multe persoane din conducere au decis să părăsească postul de televiziune. 

Se pare că ETNO TV se confruntă cu grave probleme financiare. Încă din luna mai a anului trecut postul anunțase că a început să facă restructurări, mai ales după ce unele programe nu au avut audiență.

Potrivit unor surse anonime, ANAF ar fi pus poprire pe conturile societătții care administrează televiziunea, și, de asemenea, ar fi plecat deja vreo 40 oameni de la post. Au dispărut emisiuni. Nici Dana Chera sau Alex Ferariu n-au mai avut emisii, că n-au cu ce să-i plătească, spun sursele anonime.

Declarațiile sunt confirmate de grila de programe TV afișată pe pagina de internet a postului. În grila sunt păstrate emisiunea de dimineață, tradiționala emisiune de sănătate dar și emisiunile de folclor. Pentru emisiunile informative postul a programat reluări.

Sursa anonimă mai declară că sediul televiziunii ETNO TV a fost mutat în subsolul unei clădiri din ”Floreasca”, dar unde nu este suficient spațiu pentru a face puținele emisiuni care au mai rămas în grilă.

ETNO TV nu ar fi totuși prima televiziune din România care acumulează datorii către stat. Multe alte canale de televiziune au trecut prin probleme financiare sau și-au schimbat proprietarul. 

La momentul relansării sale drept post generalist ETNO TV s-a evidențiat prin revenirea pe ecran a prezentatoarei Dana Chera care a realizat talk-show-ul politic şi social „Subiectul zilei”, în alternanţă cu Alina Eftimie, emisiune care a fost difuzată de luni până joi, între orele 20.00-22.00. Ea a realizat şi emisiunea „Tainele minţii”, care difuzată vineri, între orele 20.00-21.00, o emisiune de început de weekend, dedicată wellbeing-ului, dar adaptată publicului ETNO TV.