romania tv hd

Postul de știri Romania TV urmează să emită în format HD după ce a obținut acceptul din partea CNA.

Postul de televiziune se va muta din studiourile in care emite în prezent și va fi operată, de asemenea, de o nouă societate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea România TV de a muta televiziunea de pe societatea Ridzone Computers SRL, pe o nouă societate – RTV HD SRL.

Reprezentantul România TV, Roxana Niculescu, a anunţat că televiziunea va trece în curând la emisia HD şi se va muta din studiourile actuale, pe care le-a avut încă de la înființare la Casa Presei, dar nu a menţionat nimic încă despre noua locaţie.

„Aceasta este o primă etapă dintr-o serie de schimbări pe care noi le preconizăm. Avem dosarele gata, actele gata. Ne mutăm din Casa Presei într-o altă locaţie. Trecem la HD şi, cu aceasta ocazie, am zis să modificăm şi denumirea societăţii deţinătoare a licenţei, pentru că în public, ca să spun aşa, noi suntem RTV dintotdeauna. Acum vrem să fim RTV HD. Casă nouă, firmă nouă, studio nou şi noi aceiaşi. Nu am început să emitem nici HD, nici din altă locaţie. Până când nu avem toate documentele în regulă, nu vom face această mutare”, a declarat Roxana Niculescu.

Societatea RTV HD are asociat unic pe Gheorghe Catrinel Maria, cea care este unic asociat şi la Ridzone Computers.  Televiziunea a fost lansata in 2011 de catre controversatul om de afaceri Sebastian Ghita iar peste 50% din audienta este formata din persoane cu varsta peste 65 de ani.

În prezent este singura televiziune de știri din România care nu emite în format HD.