tiktok canada

Canada interzice aplicația chineză de socializare TikTok de pe toate dispozitivele deținite de guvern începând de marți, a raportat luni National Post, citând comunicarea oficială trimisă angajaților guvernului federal.

Decizia a fost luată de ofițerul șef de informații al Canadei pentru a asigura securitatea informațiilor guvernamentale după ce o analiză internă a arătat că metodele de colectare a datelor TikTok pot lăsa utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, a raportat ziarul.

Mișcarea, care vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a impus o interdicție similară, subliniază lobby-ul tot mai mare împotriva TikTok din cauza preocupărilor cu privire la apropierea sa de guvernul chinez și deținerea datelor utilizatorilor din întreaga lume.

Autoritățile de reglementare a confidențialității federale și provinciale din Canada investighează, de asemenea, în comun aplicația, deținută de firma chineză ByteDance Ltd, din cauza preocupărilor legate de colectarea, utilizarea și dezvăluirea de către platformă a informațiilor personale.

Nici TikTok, nici Consiliul de Trezorerie al Canadei, care include biroul ofițerului șef de informații al țării, nu au avut un comentariu imediat.

Acțiunea Canadei este un alt potențial spin în relațiile chino-canadiene, care au fost tensionate în ultimii ani din diverse motive, cel mai recent din cauza acuzațiilor de la Ottawa că China a încercat să influențeze alegerile și că a desfășurat activități de supraveghere aeriană și maritimă.

Beijingul neagă aceste acuzații și a cerut Ottawa să oprească ceea ce a descris drept speculații și calomnii nejustificate.