disney frozen toy story

Disney a dezvăluit că noi continuări ale animațiilor sale de succes Frozen, Toy Story și Zootopia sunt în dezvoltare.

În timpul unor apeluri trimestriale privind veniturile de miercuri, CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că studioul va produce un al treilea film Frozen, un al cincilea film Toy Story și o continuare a filmului Zootopia din 2016.

„Astăzi, sunt atât de încântat să anunț că avem în lucru o continuare de la studiourile noastre de animație pentru unele dintre cele mai populare francize ale noastre, Toy Story, Frozen și Zootopia”, a spus Iger, relatează Deadline. „Vom avea mai multe de împărtășit despre aceste producții în curând, dar acesta este un exemplu grozav al modului în care ne înclinăm către mărcile și francizele noastre de neegalat.”

Frozen, cu o distribuție vocală condusă de Kristen Bell și Josh Gad, a început în 2013 și a generat o continuare, Frozen II, în 2019. Un al treilea film s-a zvonit de mult.

Gad a făcut referire la melodia de generil a lui Frozen II în timp ce a scris pe Twitter: „Emotionat să mă întorc... în Necunoscut. #Frozen3”.

Toy Story, condus de Tom Hanks și Tim Allen, a fost primul lungmetraj al Pixar în 1995 și a fost urmat de continuare în 1999, 2010 și 2019, în timp ce un spin-off intitulat Lightyear a fost lansat în 2022.

În timpul apelului pentru venituri, Iger a mai dezvăluit că serviciul Disney+ a pierdut 2,4 milioane de abonați neți în ultimele trei luni din 2022, iar compania a eliminat 7.000 de locuri de muncă.

„Ne angajăm într-o transformare semnificativă, una care va maximiza potențialul echipelor noastre creative de clasă mondială și al mărcilor și francizelor noastre de neegalat”, a menționat Iger. 

„Credem că munca pe care o facem pentru a remodela compania noastră în jurul creativității, reducând în același timp cheltuielile, va duce la o creștere susținută și la profitabilitate pentru afacerea noastră de streaming, ne va poziționa mai bine pentru a face față perturbărilor viitoare și provocărilor economice globale și va oferi valoare pentru acționarii noștri.”

Iger a fost inițial CEO-ul Disney între 2005 și 2020. Cu toate acestea, a fost readus pentru a-și relua rolul în noiembrie 2022, după ce înlocuitorul său Bob Chapek a fost concediat.