ppf prosiebensat1

Compania cehă PPF Group, compania-mamă a Central European Media Enterprises (CME), ce deține în România canelel PRO TV, a achiziționat un pachet de 9,10% din compania germană de media ProSiebenSat.1.

Tranzacția transformă PPF Group în al doilea cel mai mare acționar al ProSiebenSat.1, după MFE-MediaForEurope a lui Berlusconi, care a acumulat un pachet de 29,9% în ultimele luni.

PPF consideră că transformarea digitală a ProSiebenSat.1 va crea valoare pentru toți acționarii, potrivit unui comunicat, adăugând că compania așteaptă cu nerăbdare să intre în legătură cu consiliul de conducere și supraveghere al ProSiebenSat.1 în procesul de digitalizare.

PPF este un investitor activ în sectoarele telecomunicațiilor, media și tehnologie (TMT). Filiala companiei CME operează mai multe companii de televiziune și media online în Europa Centrală și de Sud-Est.

Fondată de Petr Kellner, acum decedat, PPF are investiții în 25 de țări. Compania este acum controlată de văduva lui Kellner, miliardarul ceh Renáta Kellnerová.

„Suntem încântați că doamna Kellnerová vede ProSiebenSat.1 ca pe o investiție atractivă și și-a acordat încrederea în compania noastră”, a declarat un purtător de cuvânt al ProSiebenSat.1 pentru agenția de presă germană dpa.