Scenografia Eurovision 2023

Scenografia pentru Eurovision Song Contest din acest an a fost dezvăluită de către organizatorului concursului din acest an.

Proiectat de firma New York Yellow Studio, designul scenei este menit să arate ca o îmbrățișare largă care înconjoară Arena M&S Bank din Liverpool, unde se desfășoară concursul, reflectând țara care își deschide brațele față de Ucraina. Concursul de anul trecut a fost câștigat de Kalush Orchestra, dar Ucraina nu a putut găzdui Eurovision 2023 din cauza invaziei sale în curs de către forțele ruse.

Designul conectează scena, interpreții, publicul și camera verde ca o singură structură, oferind concurenților mai multe locații de spectacol. Potrivit unui comunicat de presă, acesta este, de asemenea, conceput pentru a „demonstra modul în care muzica poate transcende granițele și aduce oamenii împreună ca o singură unitate”.

Yellow Studio a lucrat anterior la design-uri pentru premiile Grammy și MTV VMA. Julio Himede, directorul companiei, a declarat: „Este o onoare minunată să colaborez cu BBC și echipa de producție pentru a proiecta decorul Eurovision din acest an. Concursul din acest an unește Ucraina și Marea Britanie pentru a celebra culturile unice ale ambelor.”


Eurovision 2023 va avea loc la M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă, 13 mai. A fost ales ca oraș gazdă în octombrie, depășind concurența din Glasgow.

Orașul a găzduit tragerea la sorți a ordinii der intrare în concurs la începutul acestei săptămâni, care a determinat ce țări vor fi în cele două semifinale. Ucraina, Marea Britanie și restul celor „cinci mari” (Franța, Spania, Germania și Italia) vor merge direct în finală. Potrivit BBC, biletele pentru concurs vor fi puse în vânzare la sfârșitul lunii, în timp ce Marea Britanie își va alege reprezentantul la începutul lunii martie.

Între timp, în pregătirea pentru a găzdui concursul, Consiliul Local Liverpool a început să caute 500 de voluntari „prietenoși” care să ajute. Aceștia vor fi staționați la Centrul de Informare Turistică, Eurovision Village și nodurile de transport în perioada premergătoare și inclusiv a competiției principale (9-13 mai) și vor ajuta la scanarea biletelor la eveniment, la întâlnirea și salutarea vizitatorilor și la bunul venit artiștilor în zonele din culise din Satul Eurovision.