spielberg

Steven Spielberg a primit premiul Ursul de Aur la cea de-a 73-a ediție a festivalului de film Berlinale din Germania, într-un omagiu adus carierei sale de decenii.

Primind premiul de onoare, după o prezentare a celebrului fan U2, solistul Bono, Spielberg a explicat cât de important a fost premiul pentru el și pentru identitatea sa evreiască.

Americanul în vârstă de 76 de ani, cunoscut pentru o gamă largă de filme, inclusiv blockbusterele Jaws, E. T. și Schindler’s List, a vorbit despre rădăcinile sale, spunând: „Această onoare are o semnificație specială pentru mine, deoarece sunt regizor evreu. Îmi place să cred că acesta este unul dintr-un moment mic într-un efort mult mai mare, continuu, de vindecare a locurilor sparte ale istoriei - ceea ce evreii numesc „Tikkun Olam”, repararea și restaurarea lumii.”

În discursul său emoționant de acceptare, Spielberg a adus un omagiu cinematografiei și regizorilor germani și a spus că se simte „ca acasă” în Germania, deoarece premiul a însemnat că o operă uriașă a fost acceptată de țară. El a discutat despre Fundația Shoah, pe care a înființat-o în 1994, spunând că Germania a fost mult timp un partener esențial în activitatea sa.

Ca parte a misiunii sale, fundația filmează supraviețuitorii Holocaustului și ai altor atrocități și genocide din întreaga lume. El a lăudat poporul german nu doar pentru implicarea sa, ci și pentru atitudinea lor de a se asigura că aceste tragedii nu vor fi repetate.

Spielberg a vorbit și despre filmul său recent lansat, imaginea semi autobiografică The Fabelmans. A apărut miercuri (22 februarie) în cinematografele franceze și spune povestea unui băiat pasionat de film, care suferă abuzuri antisemite. A primit recenzii excelente, site-ul Rotten Tomatoes anunțând că 92% din toate recenziile criticilor au fost pozitive, cu o evaluare medie de 8,2 din 10.

La festivalul de film din Berlin, Spielberg le-a spus publicului că este „încă atât de entuziasmat” de cinema și că nu are de gând să renunțe. De fapt, el a vorbit despre dorința sa de a bate recordul regizorului portughez Manoel de Oliviera, care și-a regizat ultimul film la vârsta de 105 de ani.

Spielberg a provocat, de asemenea, mare entuziasm cu o actualizare cu privire la viitoarea sa adaptare pentru televiziune a lui Napoleon, unul dintre cele mai faimoase proiecte pierdute ale regretatului regizor Stanley Kubrick. El a preluat mai întâi o aventură a regizorului din 2001: O Odisee a spațiului cu filmul științifico-fantastic A. I. Artificial Intelligence. Kubrick i-a înmânat lui Spielberg proiectul în 1995, după ce nu a reușit să-l produc[.

Spielberg și-a anunțat planurile de a crea serialul Napoleon în urmă cu un deceniu pe baza scenariului lui Kubrick și acum s-a stabilit că filmul biopic va fi în șapte părți pe rețeaua americană HBO. Totuși, nu vă entuziasmați prea mult - detaliile sunt puține și nu au fost date detalii despre vedete sau date de lansare - și chiar nu este clar dacă Spielberg va regiza proiectul.