digi 24

Postul de știri Digi 24 împlinește 11 ani de la prima emisie însă această aniversare are toate șansele să treacă neobservată.

Postul de televziune Digi 24 și-a început emisiala data de 1 martie 2012, la București, fiind deținut de către RCS & RDS.

Digi 24 se poate recepționa atât în format HD, cât și în format Standard Definition. Fiind un post al companiei RCS&RDS, canalul s-a putut recepționa, în primii doi ani, doar în rețeaua de cablu și satelit RCS&RDS.

Postul a devenit apoi liber la retransmisie și se află în lista must-carry, fiind preluat de toți operatorii de cablu de la noi.

Preluarea canalului de știri de către alți operatori a reprezentat o controversă întrucât aceștia au evitat să preia un post de televiziune ce aparținea unei firme de telecomunicații concurente.

În cei 11 ani Digi 24 s-a remarcat prin poziții mai degrabă liberale, fiind, în opinia generală, un post mai degrabă anti PSD. Conducerea postului a fost intens criticată atunci când a încercat să spună că nu este partizană unui anumit partid politic și a început să difuzeze interviuri cu membrii ai PSD..

La momentul lansării, Digi 24 era prima televiziune de ştiri care transmitea în format full-HD. În primii ani de la lansare Digi 24 s-a prezentat ca un produs media ce ofera telespectatorilor ştirea, corectă, echilibrată şi nepărtinitoare. Acest timp de știri erau „vedetele” noului post de televiziune, care cu paşi repezi s-a impus în peisajul jurnalistic, la nivel naţional.

Digi 24 a avut pentru o perioadă de timp și stații locale care aveau transmisie separată timp de 24 de ore. Stațiile locale de la Iași, Timișoara, Oradea, Constanța, Craiova,  Galați, Brașov și Cluj au fost închise în anul 2019.

Decizia de închidere a fost justificată de RCS-RDS pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media. Compania a demarat procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale în 2019, parte din angajați devenind corespondenţi pentru Digi 24. 

În 2019, RCS-RDS spunea despre decizia de închidere a stațiilor locale că piaţa media şi comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă.

Conform datelor de audiențe publicate de Kantar Media Audiences/ ARMADATA, televiziunea de știri Digi 24, este a noua cea mai urmărită televiziune din România. În februarie 2023 Digi 24 având un rating mediu zilnic de 74.000 de telespectatori. Postul de știri este depășit de România TV, Antena 3 și Realitatea TV. Următoarea statție de știri cu care concurează este B1, pe locul 30. TVR Info se află pe locul 69, Aleph News pe 74, EuroNews pe 77, Prima News pe 78.

Aniversarea celor 11 ani de la lansarea postului nu a fost menționată pe pagina de internet sau semnalizată vizual pe canal.