Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors Corp plănuiește ca vehiculele hibride și electrice cu baterii să devină totalul vânzărilor de mașini noi până la jumătatea următorului deceniu, consolidându-și strategia de electrificare pentru a rămâne competitivă pe piețele cheie.

Mitsubishi, care este și un partener junior într-o alianță cu Renault SA din Franța și Nissan Motor Co, a declarat că va lansa 16 modele noi în următorii cinci ani.

Producătorul auto japonez, cunoscut pentru vehiculul său utilitar sport Outlander, și-a menținut obiectivul anterior de a electrifica jumătate din vânzările de mașini noi până în anul fiscal 2030 și, vineri, s-a angajat recent să ridice obiectivul la 100% până în anul fiscal 2035.

Mitsubishi consideră hibridele plug-in (PHEV), vehiculele hibride electrice și vehiculele electrice cu baterie (BEV) drept vehicule electrificate. Vehiculele electrificate au reprezentat aproximativ 7% din vânzările totale de mașini noi ale companiei în anul fiscal 2021.

„Printre modelele noastre existente, vom extinde zonele geografice în care este oferit modelul nostru emblematic PHEV Outlander și vom dezvolta vânzările de vehiculule electrice comerciale ușoare Minicab-MiEV care au fost relansate anul trecut”, a spus directorul executiv Takao Kato.

Printre cele 16 modele noi pe care Mitsubishi intenționează să le lanseze, unul va fi un model de alianță BEV Renault, în timp ce altul va fi un model de alianță Nissan, a spus Mitsubishi în materialele de prezentare care au făcut parte din planul său de afaceri fiscal 2023-2025.

Mitsubishi, care a avut o evoluție timpurie a vehiculelor electrice la începutul anilor 2010, nu are în prezent niciun BEV în gama sa în Europa. Noul său BEV pentru Europa ar marca o revenire pe o piață extrem de competitivă în care noii intrați, cum ar fi Tesla, au câștigat deja rapid cotă de piață.

Modelul ar putea fi o variantă a modelului Renault electric MPV Scenic fabricat în Franța și așteptat în 2024, sau o variantă a mașinilor electrice de oraș Renault R5 sau R4 așteptate, respectiv, în 2024 și respectiv 2025 și fabricate tot în Franța.