tesla y

Tesla Inc a declarat că recheamă în fabrică 3.470 de modele de masini Y, vândute în 2022 și 2023 in Statele Unite, deoarece șuruburile care fixează cadrele de retragere din al doilea rând pot să nu fi fost întărite în siguranță, potrivit unei înregistrări făcute publice sâmbătă.

Administrația Națională de Siguranță a Traficului Autostrăzilor (NHTSA) a declarat că un șurub de cadru al scaunului liber poate reduce performanța sistemului cu centurile de siguranță, crescând riscurile de vătămare în timpul unui accident.

Tesla a declarat pentru NHTSA că a identificat cinci cereri de garanție din decembrie care pot fi legate de aceste condiții. Tesla a spus că nu este conștient de răni sau decese care pot fi legate de problema de rechemare.

Tesla va inspecta șuruburile care fixează ramele din spate a șoferului din al doilea rând și pentru a se încadra în ramele scaunului inferior și, dacă este nevoie, le va strânge conform specificațiilor.

În decembrie, un furnizor Tesla a implementat controale îmbunătățite ale proceselor, împreună cu o pregătire îmbunătățită și supraveghere pentru a se asigura că șuruburile sunt cuplate la specificații, a spus producătorul auto.