Dora Gaitanovici

Dora Gaitanovici lansează albumul „Descântec” și în format fizic printr-un concert în Club Control din București, pe 20 aprilie. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment va apărea pe toate platformele de streaming și varianta „Deluxe” a albumului, care conține o surpriză din concertul de lansare. 

Trupa a pregătit pentru concertul din Club Control un spectacol mult mai complex care va cuprinde atât albumul „Descântec” cât și alte piese dragi publicului. Mai mult, membrii formației ne promit și alte surprize, care se vor auzi & vedea în premieră la concertul din 20 aprilie. 

Primul album Dora Gaitanovici a fost lansat în luna decembrie 2022 printr-un concert Sold Out. Între timp, toate piesele și-au găsit locul lor în puzzle. „Descântec” e un album concept care pune în dialog personaje din basmele și mitologia populară românească, dând o nouă voce unor teme universale. Un veritabil album prog rock, ușor alternativ, pe alocuri suav, pe alocuri dur, foarte autentic.

„Vedem albumul ăsta ca pe o încercare, un strigăt de adunare. Vrem să vedem cine e cu noi, cine se mai regăsește în stilul ăsta aglomerat, dar în același timp liric, uneori narativ, alteori dur, plin cu de toate din toate părțile. E totodată un experiment, cât și ceva foarte prețios în care ne-am pus pe noi înșine, cu totul. Vrem să spunem o poveste. 

Povestea noastră și cum am ajuns să facem asta… și că vrem să facem asta toată viața. Un album ca un puzzle, în care piesele se întrepătrund și se leagă între ele în cele mai surprinzătoare moduri. Ăștia suntem noi: Dora Gaitanovici - voce, pian, instrumente de suflat, Dani Bușoi - chitară și voce, Dante - chitară, Dimitrie Milea - bas, Denis Costache - vioară și Codruț Bulfan - tobe. Vă așteptăm la concert.”

Biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet.