Facebook a transformat orice român cu un telefon și acces la internet în părerolog de serviciu. Sunt unii care habar nu au despre ce vorbesc dar și alții cu un umor spumos care chiar sunt pe subiect. Problema e că publicațiile de "top" de la noi au ajuns să posteze articole care sunt mai bine comentate decât scrise.

Pentru început, a scris Dragos Pătraru un text genial despre “Iedi” și strategiile lui marca Burleanu de am râs cu poftă. Nu de alta dar m-a provocat un prieten să mai dau o șansă naționalei de “vedete” și “briliante”. Parcă îmi era milă de comentatorii de la meciul Ronâniei cu Elveția că sunt obligați contractual să suporte așa mizerie de fotbal cum joacă România. Mă uitam cum a început să tremure Gică Popescu la Prima după ce l-a ascultat pe Iordănescu bătând câmpii la declarațiile de presă.

Iată ce a scris Dragoș Pătraru pe pagina sa de Facebook

Nu există superlative pentru a-l caracteriza pe acest senzațional antrenor al naționalei de fotbal, Edi Iordănescu. Să pregătești atât de bine acest joc cu Elveția, să-i trasezi fiecărui tricolor sarcini atât de exacte, cum să facă exact astfel încât să pară de la altă secție timp de 90 de minute, să te aperi de la 20 de metri, ceva ce nu se mai face de când fotbalul se juca cu șapca în cap, ceasul la mână și mărul în buzunar, să îți înveți jucătorii la perfecție să dea cu stângu-n dreptu’ tot meciul, cu asemenea atenție la detalii, ba să pară că au suferit o lobotomie chiar înainte de joc unii dintre ei, să îți obligi astfel adversarul să fie sigur pe victorie și atât de arogant încât să scoată din teren cei mai buni jucători, iar apoi, pac-pac, să dai lovitura cu schimbările pe care le faci tu, asta ține de geniu, tată. Chapeau! 

P.S. Cred că Mihăilă n-a respectat totuși planul de joc până la final. Adică, s-a lovit bucurându-se la golul al doilea și nu a mai dat a treia boabă. Că Edi pregătise meciul pentru victorie. Dar, na, nu-ți ies chiar toate cum le pregătești!

O postare extrem de amuzantă a fost a celor de la Hotnews care a ținut morțiș să ne prezinte declarațiile starului echipei naționale, Ianis Hagi. Desigur, jurnaliștii nu s-au îngrămădit să îl întrebe ceva pe Mihăilă ci au vrut să ne prezinte realizările marelui moștenitor.

Iată ce au avut de spus internauții:

E bine când își dă cu părerea și ne spune cum s-a obținut egalarea cel mai slab jucător de pe teren din echipa României ! I se face un lobby extraordinar băiatului ăsta și cred că toată lumea se întreabă ce caută la Națională. Dar toată lumea știe de ce e selecționat. -  Adrian Ilie

Eu nu înțeleg cum va permiteți sa spuneți despre odrasla Regelui ca " nu a avut o evoluție grozavă " !A jucat ca o cizmă . Noroc însă că pentru Lays joacă foarte bine . De cipsuri Lays zic. - Ionuț

Secretul revenirii a fost că v-a scos de pe teren pe tine și pe Coman, că ați făcut umbră pământului de pomană 60 min. Au intrat Moruțan și Mihăilă, care nu au pile la FRF , dar care spre deosebire de tine joaca fotbal - Codruț.

Acum avem și secrete! O sa se spună ca de fapt asta a fost planul nostru secret, să-i lăsăm pe-aia sa ne ia drept proști după care, în ultimele minute sa le dăm nv-ul ca interlopii! Wow!! - Ianny

Au reusit sa egaleze fara aportul lui.Totusi este foarte vocal si-si aroga merite pe nedrept. - Emil

De pe margine se vede mai bine decât în teren - Ioan

I. Hagi - am jucat prost tot meciul pentru a putea sa fiu schimbat sa intre mihaila ca sa dea doua goluri - Cosmin