Operatorul de telefonie mobila Digi Mobil (parte din grupul Digi Communications) anunță pe site-ul propriu că renunță la oferta sa de cartele preplătite pentru serviciul de telefonie mobilă.

Decizia marchează o premieră pe piața telecom de la noi, fiind primul operator care decide să renunțe la acest serviciu.

Conform unui anunț de pe site-ul propriu începând cu 1 iulie 2023, serviciile de comunicații electronice mobile disponibile prin cartelele preplătite vor fi retrase din oferta comercială Digi. De la această dată nu mai pot fi achiziționate cartele noi și nu mai pot fi reîncărcate cartelele existente, creditele disponibile putând fi consumate ca atare sau prin achiziționarea extraopțiunilor disponibile, până cel mai târziu la 30.09.2023.

Cienții actuali vor fi obligați să treacă, așadar, la un abonament de telefonie mobilă ... ceea ce înseamnă că utilizatorii vor trebui să se identifice cu o carte de identitate.

Ofertele actuale de servicii de telefonie mobila prepaid erau de 2,3 si 4 euro dar abonamentele oferite la preturi intre 2 si 5 euro erau mult mai avantajoase.