Vara vine cu o nouă surpriză și șansa de a lua lucrurile un pic mai ușor, pe terasa de la Expirat Halele Carol: Light Sessions by Bandbook. 

Light Sessions este o serie de concerte organizate de Bandbook în colaborare cu Expirat Halele Carol, din dorința de a ne aduce mai aproape de artiști, într-un cadru intim, sub cerul liber. Provocarea lansată trupelor va fi aceea de a veni în fața publicului din București cu interpretări stripped-down, acustice sau down tempo ale muzicii lor. Cei ce vor urca în această vară pe scena din curtea Expirat sunt Dora Gaitanovici, Cristina Lupu, Partizan, Corina Sîrghi & Taraful Jean Americanu, Bucium și Delta Pe Obraz.

„Între artist și public, la concerte există de cele mai multe ori o barieră invizibilă, pe care ambele părți și-ar dori, credem noi, să o dărâme. Ne-am întrebat cum am putea oare face asta și ne-am dat seama că soluția este, poate, o renunțare la artificii, la roluri și la rutină. A rezultat un concept special pentru vară, cu concerte la apus: ceva light, cu gheață. I-am provocat și pe artiști să-și adapteze ușor conceptul de spectacol și abia așteptăm să savuram împreună ce ne-au pregătit.” – a declarat echipa Bandbook.

Dora Gaitanovici este cea care deschide seria pe 14 iunie, cu un concert experimental, în care membri trupei își vor arăta talentele și skillurile mai puțin cunoscute. Alături de ei vor urca pe scenă câțiva invitați speciali, cu un sound total diferit față de cel cu care ne-au obișnuit, pe alocuri acustic, dar și electronic. Experiența va atinge simțul auditiv al publicului, prin melodiile interpretate de trupe din zone alternative, dar și vizual prin spațiul inedit, care va găzdui acest concert.  

„Cu doar un vis și un gând”, Dora Gaitonovici Eclectic este un spectacol experimental, realizat pentru a evada puțin din zona de confort și pentru a arăta publicului talentele care se ascund în spatele unor oameni bine organizați. 

„Vrem să ducem albumul ăsta în toate zonele în care putem, atât geografic, cât și muzical, înainte să ne apucăm de următorul. Ne place forte mult! Am tot avut idei despre cum am putea să îl mai punem în scenă și până la urmă am ajuns aici, în momentul de «hai să vedem cum ar suna așa». În 14 iunie vom urca pe scenă într-o formulă mult mai mare, cu un sound total diferit față de cel cu care sunteți obișnuiți, pe alocuri acustic, pe alocuri electronic. Avem multe idei și mult curaj și suntem nerăbdători să vi le prezentăm.” – a spus Dora Gaitanovici.

Mai jos este programul integral al seriei Light Sessions by Bandbook:

14 iunie - Dora Gaitanovici Eclectic

22 iunie - Cristina Lupu

12 iulie - Partizan

02 august - Corina Sîrghi & Taraful Jean Americanu

16 august - Bucium acustic

14 septembrie - Delta pe Obraz