Doi dintre cei mai importanți miliardari din lumea tehnologiei - Elon Musk și Mark Zuckerberg - au convenit să se lupte într-un meci în cușcă.

Musk a postat un mesaj pe platforma sa de socializare Twitter că este „pregătit pentru o luptă în cușcă” cu domnul Zuckerberg.

Zuckerberg, șeful companiei-mamă pe Facebook și Instagram, Meta, a postat apoi o captură de ecran a tweet-ului lui Musk cu mesajukkl „trimite-mi locația”.

„Povestea vorbește de la sine”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru BBC.

Musk a răspuns apoi la răspunsul lui Zuckerberg cu: „Vegas Octagon”.

Octogonul este locul de competiție și zona împrejmuită folosită pentru meciurile Ultimate Fighting Championship (UFC). UFC are sediul în Las Vegas, Nevada.

Musk, care împlinește 52 de ani la sfârșitul acestei luni, a postat de asemenea pe Twitter: „Am această mișcare grozavă pe care o numesc „The Walrus”, în care mă întind deasupra adversarului meu și nu fac nimic.

Mai târziu, el a postat pe Twitter videoclipuri scurte cu morse, sugerând probabil că provocarea lui la adresa lui Zuckerberg ar putea să nu fie în întregime serioasă.

El a mai postat pe Twitter: „Aproape că nu mă antrenez niciodată, cu excepția faptului că îmi iau copiii și îi arunc în aer”.

Între timp, Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, s-a antrenat deja în arte marțiale mixte (MMA) și a câștigat recent turnee de jiu-jitsu.

Schimburile au devenit virale, utilizatorii rețelelor de socializare dezbătând cine va câștiga lupta, în timp ce alții au postat meme, inclusiv afișe simulate care promovau lupta.

De exemplu, consultantul de afaceri Seyi Taylor a postat pe Twitter: „Alege-ți luptătorul” cu poze cu cei doi șefi de tehnologie.

Elon Musk are o istorie de a face declarații care nu sunt grave sau care nu se întâmplă.

De exemplu, el a declarat pentru BBC în aprilie că și-a numit câinele director executiv al Twitter.

În 2017, el a scris pe Twitter că are „aprobarea verbală a guvernului” pentru un așa-numit hyperloop - un fel de sistem de tren - pentru a conecta New York City cu Washington DC, Philadephia și Baltimore. Acest lucru nu s-a concretizat încă.

În 2018, Musk a fost forțat să demisioneze din funcția de președinte Tesla de autoritățile de reglementare, după ce a postat pe Twitter că intenționează să facă firma privată.

Dl Musk s-a conformat, de asemenea, cu unele dintre declarațiile sale, inclusiv demisia din funcția de director executiv al Twitter în acest an, după ce utilizatorii Twitter au votat în favoarea demisiei sale într-un sondaj pe care l-a condus.

Cu toate acestea, a spus deja că vrea să se retragă din funcția de director executiv în noiembrie 2022.