Un moldovean din Bârlad, pe care am înțeles că îl cheamă Vasile, și-a făcut reclamă în presă după ce s-a plâns la jurnaliști că a plătit la un restaurant de lux din Năvodari 4000 de lei pe o masă de prânz.

Toate bune și frumoase până am aflat din interviu că domnul nu a cerut meniul ci a comandat mâncare de lux pentru 3 familii. Altfel spus omul nostru nu a văzut cât costă fiecare porție de mâncare cerută ci doar și-a dat cu presupusul.

Din interviul din presă am aflat că Vasile a cerut captura zilei, adică 3 pești pe care a dat 1700 de lei. Adică pe un lup de mare și dorada.

Pe bonul fiscal am aflat că peștele cerut de el avea 3,6 kilograme. Prețul cerut de restaurant ar fi 470 de lei, în timp ce la magazin, peștele proaspăt se vinde cu 150 de lei. Ce să zicem, cam de trei ori mai mult ... dar când nu ceri meniul să vezi prețurile credem că îți permiți. Pe o sticlă de vin a dat 140 de lei, în condițiile în care la magazin costa 60 de lei. 

Omul nostru a mai mâncat creveți mayo, sparanghel, jamon, ciolan de porc confiat ... de-ale gurii de-astea.


În rest, porția de paste, mujdeiul, legumele la tigaie au fost mai ieftine decât în Portul Tomis. 

Acum, nu știm cât a fost comisionul de la Asociația aia a patronilor din Mamaia ca să aflăm că la Năvodari se mănâncă scump.

PS: Tot ieri la televizor o familie cu 2 copii spunea că și-a luat un concediu all inclusive (adică cu cazare și toate mesele incluse), timp de 7 zile pe litoral, cu 4000 de lei).

Vasile din Bârlad a zis că i-a plăcut dar nu mai vine. Rămâne la porcii lui pe care i-ar fi luat de banii dați pe masa de prânz pentru 3 familii. 

Ah, da ... nu ești obligat să dai bacșiș ospătarului de 5 milioane ... dacă nu ai. Dar la banii și valoarea ta nu te oprea nimeni.