Proiectul CT Bike derulat de Primăria Constanța a murit. Denumit oficial Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanța - Balchik cross border region by bike - BSB”, proiectul s-a oprit oficial în noimebrie 2022.

Anul trecut peste constănțenii au închiriat de 50.000 de ori  bicicletele oferite gratuit de autorități pentru a face diferite trasee. Un bătrân de 71 de ani deține recordul celor mai multe curse efectuate cu bicicleta.

Prin primăvară Primăria Constanța spunea că a demarat o procedură de achiziție pentru un nou contract. Se pare însă că încă se lucrează la dosare și proceduri căci stațiile de unde puteau fi ridicate bicicletele zac în paragină și au început să se degradeze.




Contractul de administrare al rețelei ce a inclus 24 de stații în tot orașul și 390 de biciclete a fost câștigat de o firmă din Brașov și a fost semnat pe o perioadă de 4 ani. Din Martie 2023 el a expirat și nu a mai fost prelungit.

In termeni de fonduri europene, perioada de desfășurare și sustenabilitate a proiectului s-a terminat iar acum, cel mai probabil, Primăria Constanța trebuie să susțină integral finanțarea proiectului pentru a îl face funcțional. 

Reprezentații Primăriei Constanța nu au răspuns presei ce s-a întâmplat cu proiectul și de ce nu este funcțional sau mai bine zis nu dorit să spună că Primăria nu a mai dorit să il prelungească și că nu a prevăzut sume de bani în buget pentru acest proiect in 2023.

Era și greu de crezut că localnicii ar fi avut unde să se plimbe cu bicicletele din moment ce bulevardele orașului din zonele unde erau situate stațiile se află în plin proces de reabilitare. Altfel spus constănțenii nu ar fi avut cum să ridice bicicletele și să iasă la plimbare cu ele.