Tranzacție pe piața media din România: posturile Turner Broadcasting System vor intra sub umbrela directă a Warner Bros Discovery prin filiala locala Discovery România.

Tuner avea un biroul local din 2008 care se ocupa de posturile de televiziune Cartoon Network, Boomerang (transformat recent în Cartoonito) și de restransmisia postului CNN Internațional.

Potrivit portalului economica.ro toate acțiunile vor fi preluate de Discovery Romania, subsidiară locală deschisă în  2006, inițial pentru canalele Discovery Channel, care au fost localizate.

La nivel global Warner Bros Discovery este deja grupul media ce deține o listă lungă de canale tv și produse media: Discovery Channel, Animal Planet, Science, ID, HGTV, TLC, HBO, Cinemax, Cartoon Network, Cartoonito, Warner TV, CNN, Eurosport, Travel Channel și platformele de streaming HBO Max și Eurosport.

 Warner Media şi Discovery au fuzionat anul trecut, după o tranzacție care a durat aproximativ un an, de la momentul anunţului. Potrivit presei din Statele Unite, fuziunea este estimată la 43 de miliarde de dolari.

Printre provocările șefilor grupului au fost cele legate de eficientizarea și reducerea costurilor. Tranzacțiile din România par să facă parte din același proces de eficientizare. 

La nivel global, Warner Bros Discovery este succesorul Turner Broadcasting System. Turner este cunoscut pentru mai multe inovații de pionierat în S.U.A., postul de știri CNN, canalul de desene animate, Cartoon Network sau canelele TNT și TCM.