microsoft ue

Este posibil ca Microsoft  să se confrunte cu o investigație antitrust a Uniunii Europene în următoarele luni, după ce discuțiile de remediere a problemelor cu organul de pază al UE pentru a preveni o astfel de mișcare par să fi lovit un obstacol, au spus persoane familiare cu chestiunea.

Microsoft, care a fost amendată cu 2,2 miliarde de euro în deceniul precedent pentru practici care încalcă regulile de concurență ale UE, inclusiv legarea sau gruparea a două sau mai multe produse împreună, s-a trezit în vizorul UE după o plângere a celor de la Salesforce legată de aplicația de mesagerie pentru spațiul de lucru Slack în 2020.

Microsoft a adăugat gratuit Teams la Office 365 în 2017, aplicația înlocuind în cele din urmă Skype for Business.

Slack a susținut că rivalul său a integrat pe nedrept aplicația de chat și video la locul de muncă Teams în produsul său Office.

Microsoft a început discuțiile cu Comisia Europeană anul trecut în încercarea de a opri o anchetă. S-a oferit recent să reducă prețul produsului Office fără aplicația Teams.

Comisia Europeană, care speră că o diferență de preț între Office cu Teasm și Office fără aplicație va asigura condiții de concurență echitabile cu rivalii și va oferi consumatorilor mai multe opțiuni, a căutat o reducere mai profundă a prețurilor decât cea oferită de gigantul american de software.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat: „Continuăm să cooperăm cu Comisia în ancheta sa și suntem deschiși la soluții pragmatice care să răspundă preocupărilor sale și să servească bine clienții”.

Compania, care riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală dacă în cele din urmă se constată că încalcă normele antitrust ale UE, ar putea încă să-și îmbunătățească remediile înainte ca organul de pază să demareze o investigație.