Focus Sat, platforma de televiziune DTH și online, deținută de CANAL+ LUXEMBOURG S.a.r.l., a fost amendată de Consililiul Național al Audiovizualului.

Operatorul a fost sancționat cu 10000 de lei pentru nerespectarea prevederilor principiului must carry.

În ultima ședință , Consiliul a hotărât să sancționeze societatea CANAL+ LUXEMBOURG S.a.r.l. (DTH) cu amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 13 alin. (4) din Decizia CNA nr. 72 / 2012 privind condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie.

Astfle, conform legii, în termen de 30 de zile de la publicarea listei must carry, distribuitorii de servicii de programe au obligaţia să introducă în oferta lor serviciile de programe care îndeplinesc condiţiile regimului must carry şi să depună la CNA anexa nr. 2, prevăzută la art. 2 alin. (2) lit. c).

Deținută de CANAL+ LUXEMBOURG, platforma DTH, care s-a concentrat foarte mult pe servicii TV Online și conținut video-on-demand, are una din cele mai slabe grile de canale tv. Cel mai recent, Focus Sat a eliminat posturile Clever Media, care includ posturile Prima TV sau Prima Sport. De altfel, operatorul nu are în oferta sa nici posturile Discovery, care includ și canalele Eurosport.

Din grila de satelit, disponibilă pe site-ul operatorului, rezultă că nu sunt incluse în grilă canale tv precum TVR Info, TVR Cultural, Euronews România, Aleph News, Kiss TV, Magic TV, Rock TV, printre altele.

Listele complete de canale tv sunt disponibile mai jos:

Lista must carry CNA 2023:



 Grila de programe TV DTH a Focus Sat: