Tinerii sportivi români au obținut rezultate de excepție la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 (Cadeți - U16, Aspiranți - U18 & Juniori - U21), aducând 25 medalii pentru România în cadrul competiției. Cele mai multe medalii au fost aduse de membrii clubului Budo Seishin București.

Cu un total de  25 de medalii (6️ medalii de aur, 5 medalii de argint și 1️4 medalii de bronz), România s-a clasat pe locul al șaselea din 43 de națiuni participante la acest Campionat Mondial de JU-JITSU după cele 4 zile de concurs.

Medaliile de aur au fost câștigate de sportivii Georgiana Iatan (de la clubul Budo Seishin București) - U21 Fighting - 45 kg, Isabela Georgescu și Bianca Georgescu (Budo Seishin București) - U16 Show feminin, Mihăilă Gabriel și Ștefan Constantinescu (Budo Seishin București) - U21 Duo masculin, Adrian Alexandru (Dinamo București) – U16 Fighting -73 kg, Ștefan Curtov-Stăncescu și Adelin Vișteanu (Budo Seishin București) - U21 Show masculin, Isabela Georgescu și Bianca Georgescu (Budo Seishin București) - U16 Duo feminin.

Rezultatele obținute de sportivii români la această competiție confirmă că România este o forță la nivel mondial în Ju-Jitsu, clubul Budo Seishin București având o contribuție covârșitoare în tabloul medaliilor obținute de România: 5 medalii de aur, 4 medalii de argint și 7 medalii de bronz.

La Campionatul Mondial pentru adulți din perioada 16-19 iulie 2023, care a avut loc la Ulaanbaatar, Mongolia, sportivii clubului Budo Seishin au cucerit 2 titluri de Vicecampioni Mondiali și 2 medalii de bronz din cele 5 medalii ale României.

Clubul Budo Seishin București îi felicită pe toți tinerii sportivi care au reprezentat valorile Ju-Jitsu în cadrul lotului național al României la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru Tineret din Astana, precum și pe toți cei implicați în pregătirea lor.

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu U16, U18 & U21 din 2023 s-a desfășurat în perioada 22-25 august la Astana, în Kazakhstan.

România a fost reprezentantă de 46 de sportivi la această ediție a competiției, 14 dintre aceștia fiind de la clubul Budo Seishin București.  Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 a fost cea mai puternică ediție de până acum, cu peste 1.000 de sportivi din 43 de țări care au participat la 1.201 de probe.