bucium

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. 

Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. 

De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august. Sub cerul înstelat, în grădina Expirat Halele Carol, vom pleca într-o călătorie a basmelor cântate. 

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. 

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Ultimul univers fantastic creat de Bucium e intitulat „Zimbrul Alb”, un album stufost, cu multe straturi de semnificații, înzestrat cu puritatea copilăriei. 

Formația își ia angajamentul față de public de a crea o atmosferă cu totul specială, în această ediție Light Sessions. „Vom cânta alături de un cvartet de coarde și de un percuționist. Este primul concert al nostru acustic din Expirat, prin care încercăm să scoatem în evidență esența fiecărei piese, cu gândul de a o face cât mai accesibilă publicului.”, a declarat Andi Dumitrescu, solistul Bucium.

„Light Sessions” este o serie de concerte organizate de Bandbook în colaborare cu Expirat Halele Carol, din dorința de a ne aduce mai aproape de artiști, într-un cadru intim, sub cerul liber. Provocarea lansată trupelor va fi aceea de a veni în fața publicului din București cu interpretări stripped-down, acustice sau down tempo ale muzicii lor. 

Biletele pentru concertul din 16 august sunt disponibile în rețeaua iaBilet.ro.