Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.

Primul turneu silențios din România se va încheia pe 20 septembrie. EYEDROPS, formația de rock alternativ, inițiatoare a acestui concept inedit la noi, a străbătut țara cântând pentru fiecare dintre ascultători în parte. La propriu. Turneul a ajuns în locuri precum Brașov, Craiova sau Cluj-Napoca. 

Principiul este cât se poate de simplu. La intrarea la concert, participanții primesc un set de căști, prin care se ascultă muzica transmisă de pe scenă. Cântarea nu poate fi auzită fără el. Avantajul cel mai de preț al acestui tip de concert e calitatea impecabilă a sunetului, care nu mai este bruiat de factori externi. Fiecare e el cu muzica și cu artistul. La after-party, lumea are libertatea de a alege dintre trei canale audio, cu atmosfere diferite, după gustul tuturor. 

„Turneul nostru silențios ne-a oferit vara asta șansa de a cânta în locuri nemaicântate și de a cunoaște oameni noi. Îi punem punct miercuri, 20 septembrie, cu o întoarcere acasă: cântăm în București, în buricu' târgului, la Kraft Market.” – a declarat Paul Manolescu, solistul formației EYEDROPS.

Formația a început să promoveze concertele silențioase în România, în anul 2017, din dorința de a cânta acolo unde, în mod normal, nu se putea. De atunci, mai mulți artiști au preluat strategia de concert, astfel devenind o modă căutată pe piața concertelor din țară. După primul concert silent de pe terasa Expirat, conceptul i-a purtat la TedX, unde au povestit despre ce înseamnă un astfel de concert. Pe 20 septembrie, avem șansa de a trăi în aer liber experiența silent într-un concert marca EYEDROPS, pe cât de intim, pe atât de proaspăt, urmat de o petrecere silențioasă. 

EYEDROPS sau „picături pentru al treilea ochi”, sunt patru băieți care se descriu că fiind „Visători pragmatici, punk-iști pacifiști, hipioți nervoși, melancolici progresiști, introvertiți gălăgioși”. Concertele lor au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie, iar discursul băieților este caracterizat de o surprinzătoare sinceritate.

Biletele pentru concertul din 20 septembrie sunt disponibile în rețeaua iabilet