Warner Bros Discovery, compania care administrează grupul Discovery, a anunțat închiderea a două canale TV: Discovery Science și DTX. 

DTX, abreviere pentru Discovery Turbo Extra, este un canal dedicat pasionaților de mașini. Decizia presupune că aceste canale nu vor mai fi disponibile în România și în alte țări din regiune.

Informația a fost publicată pe diverse site-uri de specialitate, inclusiv din Regiunea Europei Centrale și de Est și confirmată de reprezentanții grupului WarnerBros Discovery.

Redăm mai jos răspunsul pentru Mediablog | Bogdan-Chirea.ro:

Discovery Science și DTX nu vor mai fi disponibile in Europa Centrală, Orientul Mijlociu și Turcia începând cu ianuarie 2024

Începând cu ianuarie 2024, televiziunile Discovery Science și DTX, parte din portofoliul Warner Bros. Discovery, nu vor mai fi disponibile în Europa Centrală, Orientul Mijlociu și Turcia. Emisiunile preferate de fanii celor două televiziuni, cum ar fi Garajul lui Kindig, Mașini pe alese, Cum se fabrică? și Cum se fabrică diverse lucruri? vor continua să fie disponibile la alte televiziuni Warner Bros. Discovery.

Decizia companiei a fost impusă de strategia sa de a-și optimiza conținutul și portofoliul de canale liniare din regiune. 

Așadar, în ciuda închiderii canalelor, emisiunile populare care au fost difuzate pe acestea, cum ar fi Kindig’s Garage, Chosen Cars și How is it Made? vor continua să fie accesibile pe alte canale TV.

Ambele posturi vor functiona până la 31.12.2023. Ulterior acestei date, contractele cu furnizorii vor fi reziliate fără compensație, conform Parabola. Sfârșitul acestor canale se aplică tuturor platformelor de distribuție - satelit, cablu TV, OTT/IPTV.

Operatorul a informat deja operatorii de televiziune din piețele individuale despre intenția sa de a înceta funcționarea acestor posturi, conform publicației citate.

Discovery Science prezintă cele mai interesante întrebări din tehnologie și știință. Canalul explică cele mai mari proiecte tehnologice, arată tendințe interesante în cercetare, distrează telespectatorii cu dispozitive și noutăți uimitoare, prezintă cea mai modernă utilizare practică a noilor tehnologii și descoperiri inovatoare.

Unele emisiuni Discovery Science pot fi găsite pe canalul principal Discovery.

DTX (Discovery Turbo Xtra) este un post de televiziune al grupului Discovery destinat în principal bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani care iubesc sporturile cu motor și divertismentul extrem. Cuvintele cheie ale DTX sunt în mod clar mașini rapide, mâncare, bani și bineînțeles tot felul de sporturi.

În România cele două canale erau disponibile la majoritatea operatorilor de servicii de televiziune prin cablu, satelit sau IPTV cu excepția RCS-RDS, Digi.

Warner Bros, pe lângă canalul Discovery, deține și alte de canale de nișă. Acest portofoliu extins include canale binecunoscute precum Discovery, TLC, Investigation, Animal Planet, Eurosport, HBO, Cartoon Network și Cartoonito.