Grupul celor șapte țări industriale va conveni un cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială, arată un document G7, în timp ce guvernele încearcă să atenueze riscurile și potențiala utilizare abuzivă a tehnologiei.

Codul de conduită voluntar va stabili un reper pentru modul în care țările majore guvernează IA, pe fondul preocupărilor legate de confidențialitate și riscurilor de securitate, arată documentul văzut de Reuters.

Liderii economiilor Grupului celor Șapte (G7) format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, precum și Uniunea Europeană, au demarat procesul în mai, la un forum ministerial numit „Hiroshima”. proces AI”.

Codul în 11 puncte „își propune să promoveze IA, sigură și de încredere în întreaga lume și va oferi îndrumări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă cele mai avansate sisteme AI, inclusiv cele mai avansate modele de bază și sisteme AI generative”, se arată în documentul G7.

„Este menit să ajute la valorificarea beneficiilor și la abordarea riscurilor și provocărilor aduse de aceste tehnologii”.

Codul îndeamnă companiile să ia măsurile adecvate pentru a identifica, evalua și atenua riscurile de-a lungul ciclului de viață AI, precum și pentru a aborda incidentele și modelele de utilizare abuzivă după ce produsele AI au fost introduse pe piață.

Companiile ar trebui să publice rapoarte publice despre capabilitățile, limitările și utilizarea și utilizarea greșită a sistemelor AI și, de asemenea, să investească în controale de securitate robuste.

UE s-a aflat în fruntea reglementării tehnologiei emergente cu actul său puternic AI, în timp ce Japonia, Statele Unite și țările din Asia de Sud-Est au adoptat o abordare mai lipsită de mâini decât blocul pentru a stimula creșterea economică.

Șefa digitală a Comisiei Europene, Vera Jourova, vorbind la un forum despre guvernanța internetului de la Kyoto, Japonia, la începutul acestei luni, a declarat că un cod de conduită este o bază solidă pentru a asigura siguranța și că va acționa ca o punte până când reglementările vor fi în vigoare.