telejurnal matinal tvr

Matinalul TVR se reinventează iar de luni a revinit cu un format proaspăt și dinamic, sub genericul „Telejurnal matinal”. 

Noul format va fi prezentat alternativ de două echipe de jurnaliști tineri, implicaţi şi cu multă experienţă: Ionuț Gheorghe și Maria Chirița, alături de Laura Fronoiu și Marius Popa.

La TVR 1 şi TVR INFO, echipa „Telejurnal Matinal” vă aşteaptă în direct de la ora 7:00 gata să ofere telespectatorilor informaţii relevante din actualitatea internă şi internaţională. „Telejurnal matinal” se poate urmări simultan şi pe TVR Internaţional.

„Traversăm una dintre cele mai complicate perioade din ultimii 30 de ani, avem război la granițe și o situație externă tensionată. Românii au nevoie mai mult că oricând de știri de încredere. Asta ne propunem să facem la Telejurnal matinal. Să aducem informație și context. Rolul meu, și este o onoare pentru mine, este să le aduc telespectatorilor pachetul complex de informații realizat de echipa Știrilor TVR. După 17 ani de muncă în redacțiile de știri, 10 ani alături de Știrile TVR, încerc să aduc în fața oamenilor expertiza câștigată. Va fi cu siguranță o provocare, însă știu că am alături poate cea mai buna și de încredere echipa de știri din România”, spune Marius Popa.

Emisiunea matinală va avea o durată de 3 ore și va fi difuzată de luni până vineri. Zilnic, „Telejurnal matinal” va însoți telespectatorii de la primele ore ale dimineții, fiind o sursă de informații de calitate și cu o perspectivă proaspătă asupra știrilor din lumea noastră în continuă schimbare. Nu vor lipsi informaţiile meteo şi ştirile din sport.

„Televiziunea este o lume fascinantă unde trebuie să fii pregătit pentru orice provocare. Am avut bucuria de a realiza reportaje și campanii, de a testa emoțiile directului în diferite formate – dezbateri, prezentare emisiuni informative, m-am trezit dis de dimineață pentru matinalul de weekend și iată că voi continua acest drum cu Telejurnalul Matinal, de luni până vineri, de la ora 7.00. Alături de colegii mei, timp de trei ore vom aduce telespectatorilor cele mai noi informații, pentru ca de la ora 12.00 să mă reîntâlnesc cu publicul, de la pupitrul Telejurnalului de prânz”, a adăugat Laura Fronoiu.

Cu Ionuț Gheorghe și Maria Chirița ne-am întâlnit weekend de weekend, timp de un an, pentru a savura cafeaua de dimineață împreună. Din 2 octombrie, vom afla de la ei ştirile în timpul săptămânii.

„Această veste nu a putut decât să mă bucure și să îmi ofere o nouă doză de entuziasm. Noul proiect este o provocare pe care o accept cu zâmbetul pe buze, dar și cu multă seriozitate. Procesul de documentare și informare pentru a îi pune la curent pe cei de acasă zi de zi este unul care necesită multă atenție, muncă și devotament. Deși este un nou capitol din viața mea, pe care îl încep pe micile ecrane, nu pornesc la drum singură. Publicul îmi este alături și, nu în ultimul rând, am deosebita plăcerea de a fi parte dintr-o echipă unită. O echipă cu care sunt sigură că voi putea îndeplini misiunea proiectului “Telejurnal Matinal”, aceea de a informa corect telespectatorii, de a le oferi știri de încredere, dar și de a le transmite energie și voie bună încă de la prima oră”, a spus Maria Chiriţă.

Şi pentru Ionuţ Gheorghe, colegul său de prezentare la matinalul de weekend, începe o nouă etapă în carieră.

„Este o onoare să fac parte din echipa “Telejurnal Matinal”, dar și o responsabilitate pe măsură. Am încredere că, alături de colegii mei, vom oferi telespectatorilor dimineți cu știri de încredere. Vom continua să acordăm o atenție deosebită subiectelor importante și vom prezenta perspective proaspete și interesante. Aceasta este o promisiune fermă față de publicul nostru, și sunt nerăbdător să contribui cu pasiune și profesionalism la această nouă etapă. Vă mulțumesc pentru sprijinul continuu și vă așteptăm în fiecare dimineață alături de noi în această călătorie jurnalistică”.